Hector Ruiz: κρυφές συμφωνίες κάτω από τη μύτη της AMD!

O Hector Ruiz, μέχρι πρότινος πρόεδρος των προϊόντων της AMD, και την GlobalFoundries (θυγατρικής της AMD για την παραγωγή ημιαγωγών), θα αφήσει το θέση του στην εταιρεία και θα αντικατασταθεί πλήρως από τον Alan E. Ross. Για την ώρα ο Ruiz έχει περάσει σε εθελοντική άδεια και πρόκειται επίσημα να αποχωρίσει από την GlobalFoundries στις 4 Ιανουαρίου 2010. Στο μεσοδιάστημα θα υποστηρίζει τις υποχρεώσεις του ο Ross. Θα αναρωτιέστε βέβαια γιατί τόση φασαρία γύρω από το συγκεκριμένο chairman. O Hector Ruiz, μέχρι πρότινος πρόεδρος των προϊόντων της AMD, και την GlobalFoundries (θυγατρικής της AMD για την παραγωγή ημιαγωγών), θα αφήσει το θέση του στην εταιρεία και θα αντικατασταθεί πλήρως από τον Alan E. Ross. Για την ώρα ο Ruiz έχει περάσει σε εθελοντική άδεια και πρόκειται επίσημα να αποχωρίσει από την GlobalFoundries στις 4 Ιανουαρίου 2010. Στο μεσοδιάστημα θα υποστηρίζει τις υποχρεώσεις του ο Ross. Θα αναρωτιέστε βέβαια γιατί τόση φασαρία γύρω από το συγκεκριμένο chairman.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, o Ruiz κατηγορείται για την υπόθεση διαρροής πληροφοριών με την ομάδα Galleon. Κατά τα φαινόμενα, όταν εκτελούσε χρέη CEO και προέδρου στην AMD, o Ruiz μοιραζόταν εμπιστευτικά έγγραφα της εταιρείας με τον Danielle Chiesi, portfolio manager της New Castle, έναν από τους ένοχους του σχήματος της διαρροής πληροφοριών. Η GlobalFoundries δεν έχει ανακοινώσει ακόμα κάποιο λόγο για την απομάκρυνση του Ruiz, αλλά αυτό αναμένεται σύντομα.



Global Foundries




Άσχημα τα νέα για τις διαρροές που δέχονται μεγάλες εταιρείες και σίγουρα δεν τους επιτρέπουν να αναπτύξουν τα διάφορα σχήματα (marketing) που έχουν προσχεδιασμένα. Ας ελπίσουμε ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση, ώστε να έχουμε μια υγιής ανάπτυξη ανταγωνισμού και όποια προϊόντα σχεδιάζονται να βγαίνουν πιο άμεσα στην παραγωγή.


Hector Ruiz
Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο Hector Ruiz