Ο πρώτος Fusion επεξεργαστής της AMD θα στοχεύει σε καινούρια form factors

Το 2011 η AMD σχεδιάζει να εισαγάγει το πρώτο «Fusion» chip, CPU / APU, (Accelerated Processing Units), το οποίο θα συνδιάζει κανονικούς πυρήνες (CPU) καθώς και ένα πυρήνα γραφικών, παρόμοια με τους νέους 32nm επεξεργαστές της Intel.Το ντεμπούτο του Fusion APU (με κωδική ονομασία Ontario), σύμφωνα με την εταιρεία κατασκευής του, θα χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο ενός νέου λεπτού form factor. Το 2011 η AMD σχεδιάζει να εισαγάγει το πρώτο «Fusion» chip, CPU / APU, (Accelerated Processing Units), το οποίο θα συνδιάζει κανονικούς πυρήνες (CPU) καθώς και ένα πυρήνα γραφικών, παρόμοια με τους νέους 32nm επεξεργαστές της Intel.Το ντεμπούτο του Fusion APU (με κωδική ονομασία Ontario), σύμφωνα με την εταιρεία κατασκευής του, θα χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο ενός νέου λεπτού form factor.

Σε ομιλία του σε εκδήλωση στη Σιγκαπούρη, ο διευθυντής μάρκετινγκ της AMD, Tan See Ghee, δήλωσε ότι το Ontario και η πλατφόρμα κατασκευής γύρω από αυτό - Brazos, σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί για μηχανήματα που εμπίπτουν στο ultra-thin notebook segment, αλλά απαιτούν λιγότερη ενέργεια από ό,τι οι σημερινές λύσεις. Έτσι,τι είναι αυτό που είναι εξαιρετικά λεπτό, ελαφρύ και έχει μικρότερη κατανάλωση από έναν εξαιρετικά λεπτό φορητό υπολογιστή; Ναι, ένα Tablet-pc, αν και αυτό είναι μόνο μία από τις συσκευές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ένα Ontario APU.

Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για το Fusion από την AMD κατά τους προσεχείς μήνες καθώς η AMD έχει ως στόχο να ξεκινήσει τη διαδικάσια μέσα στο 2010.