Η Intel προετοιμάζει νέους, δυνατότερους Atom!

Με την παρουσίαση της νέας APU από την AMD, με το όνομα Brazos, καθώς και των νέων διπύρηνων επεξεργαστών Nano της VIA, φαίνεται πως ο Atom της Intel φαντάζει "λίγος" μπροστά τους. Βάσει ενός roadmap για... μητρικές πλακέτες που είδε το φως της δημοσιότητας, η Intel φαίνεται πως δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας την αναμενόμενη απώλεια πωλήσεων. Αντιθέτως, σχεδιάζει το λανσάρισμα τουλάχιστον δύο νέων Atom επεξεργαστών για επιτραπέζια συστήματα, το ερχόμενο τρίμηνο. Με την παρουσίαση της νέας APU από την AMD, με το όνομα Brazos, καθώς και των νέων διπύρηνων επεξεργαστών Nano της VIA, φαίνεται πως ο Atom της Intel φαντάζει "λίγος" μπροστά τους. Βάσει ενός roadmap για... μητρικές πλακέτες που είδε το φως της δημοσιότητας, η Intel φαίνεται πως δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας την αναμενόμενη απώλεια πωλήσεων. Αντιθέτως, σχεδιάζει το λανσάρισμα τουλάχιστον δύο νέων Atom επεξεργαστών για επιτραπέζια συστήματα, το ερχόμενο τρίμηνο.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλά, ωστόσο γνωρίζουμε ότι μάλλον θα έχουμε πλέον δύο σειρές, τις D600 και D700, με την πρώτη να είναι μάλλον μονοπύρηνη και τη δεύτερη διπύρηνη. Η Intel θα έχει τέσσερις διαφορετικές μητρικές έτοιμες στο λανσάρισμα των νέων Atom, όλες τύπου mini-ITX, οι οποίες θα κάνουν χρήση DDR3 μνημών.

Το μεγάλο ερώτημα είναι όμως το κατά πόσο θα παρέχουν βελτιωμένες επιδόσεις σε σχέση με τους τωρινούς Atom, προκειμένου να ανταγωνιστούν επάξια το Brazos και τους Nano. Η Intel αναμένει πως οι νέοι αυτοί Atom που ανήκουν στην οικογένεια Cedar Trail, θα παρέχουν διπλάσιες επιδόσεις από τους σημερινούς Pine Trail, ενώ και το υποσύστημα γραφικών θα παρέχει διπλάσιες επιδόσεις από το GMA 3150 που αντικαθιστά.

Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να μάθουμε περισσότερα, καθώς η Intel θα αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα αυτή πλατφόρμα στην IDF του Πεκίνο, στις 12-13 Απριλίου.


Η Intel προετοιμάζει νέους, δυνατότερους Atom!






Διαβάστε περισσότερα εδώ...