Το δεύτερο μισό του 2014 οι επόμενης γενιάς επεξεργαστές από την AMD!

Σύμφωνα με διαρροές που προέρχονται μέσα από την εταιρία και με βάση το business plan που έχει χαράξει, η AMD πρόκειται να αναβαθμίσει τις σειρές επεξεργαστών τις για servers και high-end desktops το δεύτερο μισό του 2014 ή με άλλα λόγια σε δύο χρόνια από τώρα. Το χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με το οποίο θα γίνει η παρουσίαση των νέων chips, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα βασίζονται στην μικρο-αρχιτεκτονική Steamroller ή Excavator, καθιστά εξαιρετικά δύσκολο το να μείνει ανταγωνιστική η AMD απέναντι στην Intel. Σύμφωνα με διαρροές που προέρχονται μέσα από την εταιρία και με βάση το business plan που έχει χαράξει, η AMD πρόκειται να αναβαθμίσει τις σειρές επεξεργαστών τις για servers και high-end desktops το δεύτερο μισό του 2014 ή με άλλα λόγια σε δύο χρόνια από τώρα. Το χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με το οποίο θα γίνει η παρουσίαση των νέων chips, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα βασίζονται στην μικρο-αρχιτεκτονική Steamroller ή Excavator, καθιστά εξαιρετικά δύσκολο το να μείνει ανταγωνιστική η AMD απέναντι στην Intel.

Σύμφωνα με το έγγραφο "Cloud Server Strategy" της AMD, το οποίο παρουσιάζει σε διάφορα βιομηχανικά και εταιρικά event εδώ και δύο μήνες, η εταιρία σκοπεύει να πουλάει για δύο ακόμα χρόνια τους OpteronAbu Dhabi”, “Seoul” και “Delhi” οι οποίοι βασίζονται στην Piledriver αρχιτεκτονική. Μόνο από το 2014 και μετά θα αντικατασταθούν τα συγκεκριμένα chip από τους μελλοντικούς “high-performance” και “low-power” server microprocessors. Παράλληλα, καθώς τα server και HEDT (high-end desktops) chip της AMD βασίζονται στο ίδιο σχέδιο κατασκευής, είναι λογικό να τα περιμένουμε σχεδόν ταυτόχρονα.

Προς το παρών τίποτα παραπάνω δεν έχει γίνει γνωστό για αυτά τα chip, ούτε καν τα code names. Η AMD ευελπιστεί να κατασκευάσει τα συγκεκριμένα chip στα 28nm παρόλο που εκείνη την εποχή δεν θα είναι και η πιο high-end μέθοδος κατασκευής επεξεργαστών καθώς η Intel θα κατασκευάζει ήδη πιθανόν φθηνότερα chip στα 16nm!


Το δεύτερο μισό του 2014 οι επόμενης γενιάς επεξεργαστές από την AMD!