Samsung Exynos 5 Octa: Ένας νέος mobile οχταπύρηνος επεξεργαστής

H Samsung αποκάλυψε ένα νέο mobile οχταπύρηνο επεξεργαστή κατά την έναρξη της CES, ο οποίος χρησιμοποιεί μια μοναδική σχεδίαση για να αυξήσει την απόδοση χωρίς να έχει αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής. Για την ακρίβεια, ο Exynos 5 Octa διαθέτει έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή για εφαρμογές που απαιτούν αρκετή επεξεργαστική ισχύ όπως το gaming αλλά και έναν επίσης τετραπύρηνο επεξεργαστή μεσαίας ισχύος ο οποίος είναι υπεύθυνος για εργασίες όπως η αποστολή e-mail και απλών μηνυμάτων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Samsung Electronics, Stephen Woo. H Samsung αποκάλυψε ένα νέο mobile οχταπύρηνο επεξεργαστή κατά την έναρξη της CES, ο οποίος χρησιμοποιεί μια μοναδική σχεδίαση για να αυξήσει την απόδοση χωρίς να έχει αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής. Για την ακρίβεια, ο Exynos 5 Octa διαθέτει έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή για εφαρμογές που απαιτούν αρκετή επεξεργαστική ισχύ όπως το gaming αλλά και έναν επίσης τετραπύρηνο επεξεργαστή μεσαίας ισχύος ο οποίος είναι υπεύθυνος για εργασίες όπως η αποστολή e-mail και απλών μηνυμάτων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Samsung Electronics, Stephen Woo.

O επεξεργαστής σαν σύνολο, περιέχει τέσσερις πυρήνες υψηλής απόδοσης Cortex-A15 και τέσσερις μεσαίας απόδοσης Cortex-A7, οι οποίοι συνεργάζονται με βάση την αρχιτεκτονική big.LITTLE της ARM. H Samsung ισχυρίζεται ότι το chip της είναι 70% αποδοτικότερο από τα ήδη υπάρχοντα, όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας.

Ένας επεξεργαστής Exynos 5 Octa με reference σχεδιασμό κατάφερε να φορτώσει την ιστοσελίδα ενός εστιατορίου, να κατεβάσει μια εφαρμογή για να κάνει μια κράτηση και να εντοπίσει τη θέση της συσκευής μέσω GPS ταυτοχρόνως. Σε μία άλλη επίδειξη, το chip έτρεξε ένα 3D-based βιντεοπαιχνίδι με μια μικρή καθυστέρηση των 30 δευτερολέπτων κατά την έναρξή του.

Όπως καταλαβαίνετε το οχταπύρηνο chip απευθύνεται σε high-end smartphones και tablets και αναμένεται να ανταγωνιστεί τον επεξεργαστή Tegra 4 της Nvidia και τα chip της σειράς Qualcomm 800. Τα δύο τελευταία chip αναμένεται να βγουν στην παραγωγή το δεύτερο μισό του χρόνου που διανύουμε ενώ για τον Exynos 5 Octa δεν υπάρχει κάποια σχετική πληροφορία.






Samsung Exynos 5 Octa: Ένας νέος mobile οχταπύρηνος επεξεργαστής