Sapphire Edge HD4 Review: Nothing but Net-top

Οι εξελίξεις στον χώρο του hardware δεν συμβαίνουν μονάχα γύρω από τα κορυφαία κομμάτια. Αντιθέτως, οι κατασκευαστές φροντίζουν να ανοίγουν πολλαπλά «μέτωπα» με τον ανταγωνισμό σε αρκετές κατηγορίες. Στον αγώνα της αναζήτησης ενός μικρού, οικονομικού αλλά και portable συστήματος οι εταιρίες φροντίζουν να παρουσιάζουν τις δικές τους λύσεις, σε μια κατηγορία που κάπως αυθαίρετα ονομάστηκε σαν… “Nettops”. Οι εξελίξεις στον χώρο του hardware δεν συμβαίνουν μονάχα γύρω από τα κορυφαία κομμάτια. Αντιθέτως, οι κατασκευαστές φροντίζουν να ανοίγουν πολλαπλά «μέτωπα» με τον ανταγωνισμό σε αρκετές κατηγορίες. Στον αγώνα της αναζήτησης ενός μικρού, οικονομικού αλλά και portable συστήματος οι εταιρίες φροντίζουν να παρουσιάζουν τις δικές τους λύσεις, σε μια κατηγορία που κάπως αυθαίρετα ονομάστηκε σαν… “Nettops”.

Σχετικά πρόσφατα, η Intel φρόντισε να αναθερμάνει την «μάχη», παρουσιάζοντας το Intel NUC. Και αν η Intel επέλεξε να ονομάσει την μονάδα της ως “Next Unit of Computing”, αντιλαμβάνεται κανείς γρήγορα ποιες είναι οι βλέψεις της εταιρίας γιʼ αυτό το market segment. Τα Nettops όμως δεν είναι κάτι καινούριο, αντιθέτως υπάρχουν στην αγορά εδώ και αρκετά χρόνια. Με την πάροδο των χρόνων και ενώ προχωρούσαμε σε die-shrinking, την αύξηση του performance / watt και την ενσωμάτωση καλύτερων iGPUs, τα Nettops άρχισαν να αποκτούν περισσότερο νόημα καθώς αντικατέστησαν τους σχεδόν αδύναμους Atom με κάτι που επί της ουσίας είναι ισάξιο με τα CPUs που συναντάμε στα Laptops.

Σήμερα έχουμε στα χέρια μας ένα ακόμα Nettop, το Sapphire HD4. Οικονομικό μηχάνημα γραφείου ή ένα δυνατό media player δίπλα στην τηλεόρασή μας;