AMD: "Οι FX θα συνεχίσουν να υπάρχουν"

"Ο χρόνος θα δείξει εάν χρειαζόμαστε τους CPUs". "Ο χρόνος θα δείξει εάν χρειαζόμαστε τους CPUs".

Η πρόσφατη είδηση, ότι η AMD "μπορεί να σταματήσει την σειρά FX", φαίνεται πως παύει να ισχύει, καθώς ο Manager των APU/CPU product reviews, James Prior μίλησε στο GamersNexus.net, απαντώντας στις σχετικές φήμες. Συγκεκριμένα, ο Prior μίλησε για το πρόσφατο ανεπίσημο slide που διέρρευσε -στο οποίο δεν φαινόταν κάποιος νέος FX για το έτος 2014, χαρακτηρίζοντας την σειρά EOL (End of Life)- και το χαρακτήρισε ως ψευδές. "Η AMD δεν έχει τερματίσει την σειρά FX, ούτε θα το κάνει, σύντομα. Η εταιρεία προσαρμόζεται στις νέες απαιτήσεις των χρηστών, χρειαζόμαστε έναν διαφορετικό επεξεργαστή", δήλωσε.

Το μέλλον της AMD βρίσκεται στην αρχιτεκτονική των APUs (Fusion), ρίχνοντας το TDP και αυξάνοντας τις επιδόσεις, κάτι που ακολουθεί και η Intel σε έναν βαθμό. Οι τεχνολογίες hUMA & HSA οδηγούν σε έναν νέο δρόμο χρήσης των προγραμμάτων. Αρκετές εταιρείες όπως η Adobe (Photoshop) και η Sony (Vegas) ενσωμάτωσαν στο λογισμικό τους, τεχνολογίες για GPU encoding φέρνοντας την υποστήριξη από τις εξειδικευμένες Quadro/FirePro στην mainstream αγορά. "Οι μέρες που ζητούσαμε περισσότερους πυρήνες και περισσότερα GHz από έναν CPU, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί", συνεχίζει, "έχουμε βελτιώσει τα instruction sets που βρίσκετε σε έναν APU, ενώ δημιουργούμε εναλλακτικά API (Mantle) τα οποία προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις από τα υπάρχοντα (DirectX) με λιγότερο bottleneck".

Όσον αφορά το μέλλον του AM3+, ο James Prior σημειώνει, "Το socket όπως και οι FX, θα παραμείνουν ενεργοί καθ' όλη την διάρκεια του 2014. Με τις DDR4 μνήμες να βρίσκονται αρκετά κοντά, θα βάζαμε τους χρήστες σε μια 'παγίδα' εάν διαθέταμε μια νέα πλατφόρμα με νέους επεξεργαστές τώρα. Γι αυτό τον σκοπό υπάρχει η σειρά FX-9000". Τέλος, ο Prior άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, οι APUs της AMD, να βρεθούν στα high end στρώματα της αγοράς, με δυνατότερους (ή και περισσότερους) πυρήνες στο άμεσο μέλλον.



AMD:
Το πραγματικό roadmap της AMD. Φαίνεται ξεκάθαρα, η συνέχιση των Piledriver CPUs για το 2014

AMD:
Η τεχνολογία HSA σε όλο της το μεγαλείο! Πολλοί GPU cores εκμεταλλεύονται τα δεδομένα, αφήνοντας στους CPU cores, "ψίχουλα"!