Οι AMD Godavari διατηρούν συμβατότητα με το FM2+

Επισημοποιήθηκαν μερικά στοιχεία τους μέσα από το site της ASRock. Επισημοποιήθηκαν μερικά στοιχεία τους μέσα από το site της ASRock.

Συγκεκριμένα, μαθαίνουμε πως οι νέοι APUs της AMD θα τοποθετούνται σε μητρικές FM2+ και θα υποστηρίζονται μέσω ενός απλού BIOS Update καθώς νέα BIOS εμφανίστηκαν στο site της γνωστής κατασκευάστριας εταιρείας ASRock. Αξίζει να σημειωθεί λοιπόν, ότι οι Godavari θα διατηρήσουν την ίδια αρχιτεκτονική με τους Kaveri (Steamroller), ενώ θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται στην λιθογραφική μέθοδο των 28nm της Global Foundries.


Το lineup των refreshed Kaveri επεξεργαστών θα αποτελείται από την κεφαλή, που θα είναι ο AMD A10-8850K με τέσσερις πυρήνες και συχνότητα λειτουργίας 3,7GHz με Boost στα 4,1GHz συνοδευόμενο από 4MB cache, και Radeon R7 κάρτα γραφικών με 512 Stream Processors χρονισμένη στα 856MHz, ενώ θα έχει TDP 95W. Οι αλλαγές με τον τωρινό flagship APU 7850K εντοπίζονται μόνο στα boost ρολόγια αλλά και στην υψηλότερα χρονισμένη κάρτα γραφικών. Η τελευταία μάλιστα αναμένεται να δώσει ένα ισχυρό +19% σε σχέση με την iGPU που συναντάμε στον 7850K.

Σημειώνεται ότι θα υποστηρίζουν μνήμες DDR3 έως 2133MHz, ενώ επίσημα δε θα υποστηρίζουν 2400MHz, αν και είναι εφικτό, όπως είδαμε και με πολλούς Kaveri επεξεργαστές στο παρελθόν. Το πλήρες lineup έχει αναρτηθεί στο VR-Zone, ενώ μπορείτε να το δείτε στην παρακάτω εικόνα.


Οι AMD Godavari διατηρούν υποστήριξη με το FM2+
Οι AMD Godavari διατηρούν υποστήριξη με το FM2+