Bug βρέθηκε στους Skylake, η Intel επιβεβαιώνει

Νέα BIOS Updates έρχονται για πολλές μητρικές σύμφωνα με την εταιρεία. Νέα BIOS Updates έρχονται για πολλές μητρικές σύμφωνα με την εταιρεία.

Η κοινότητα μιας ομάδας μαθηματικών ανακάλυψε ένα αρκετά περίεργο bug που σχετίζεται με τα AVX instructions των νέων επεξεργαστών Skylake και εμφανίζεται μόνο με σε προγράμματα που χρησιμοποιούνται όπως το Prime95. Το bug στην ουσία "παγώνει" τον υπολογιστή ενώ κατά τα άλλα ο υπολογιστής μπορεί να πραγματοποιεί κάθε άλλη εργασία χωρίς πρόβλημα. Σημειώνεται ότι το bug εμφανίστηκε όχι σε κάποιο υπερχρονισμένο σύστημα αλλά σε stock ρυθμίσεις, όπως ανέφεραν οι χρήστες.

Η Intel μετά από έρευνα που πραγματοποίησε σε συνεργασία με τους χρήστες που έφεραν στο φως το bug, επιβεβαίωσε το πρόβλημα και πως έχουν ειδοποιηθεί όλοι οι συνεργάτες της για την διάθεση BIOS Update που λύνουν με κάποιον τρόπο το πρόβλημα. Όπως αναφέρεται το bug εμφανίζεται όταν τρέχουμε μέγεθος (min max) FFT 768K και για πάνω από μια ώρα καθώς πολλές φορές το πρόβλημα δεν εμφανίζεται πάντοτε άμεσα.


Bug βρέθηκε στους Skylake, η Intel επιβεβαιώνει
Bug βρέθηκε στους Skylake, η Intel επιβεβαιώνει