Ερευνητές βελτιώνουν την αποδοτικότητα των πολυπύρηνων επεξεργαστών

Το efficiency των πολυπύρηνων συστημάτων είναι κάτι που απασχολεί και θα συνεχίσει να απασχολεί τη κοινότητα και τους κατασκευαστές στο μέλλον.

Τα διπύρηνα και τα τετραπύρηνα chips που έχουν οι περισσότεροι στους υπολογιστές τους έχουν αποδειχθεί αρκετά αποδοτικοί και το scaling από 8 πυρήνες και πάνω έχει αποδειχθεί πως σε ορισμένες εφαρμογές δεν είναι πάντοτε το επιθυμητό. Ερευνητές αναζητούν συνεχώς τρόπους για να βελτιώσουν τα συστήματα που φέρουν συνήθως πολλούς και συνήθως μέτριων επιδόσεων πυρήνες προς αύξηση των επιδόσεων.

Σημαντικός παράγοντας όπως φαίνεται είναι και το software. Ένα "κακογραμμένο" πρόγραμμα που δε μπορεί να αξιοποιήσει πολλαπλούς πυρήνες θα σταθεί εμπόδιο σε οποιαδήποτε καλή θέληση για βελτίωση των επιδόσεων. Ερευνητές της Intel και του North Carolina State University αναζητούν διέξοδο από το πρόβλημα και όπως φαίνεται βρίσκονται κοντά στη λύση του. Η λύση έγκειται στη μεταφορά τμημάτων software στο hardware μέσω μιας συσκευής διαχείρισης ουράς κάτι που επιτάχυνε διάφορες εργασίες μέχρι και 20 φορές σε ένα 16-πύρηνο επεξεργαστή!

 

Κατά αυτόν τον τρόπο βλέπουμε πως η Intel (ανάμεσά της ίσως και άλλοι κατασκευαστές) ίσως υιοθετήσουν κάποιες από τις τεχνικές της έρευνας για τα επόμενα (πολυπύρηνα) προϊόντα τους κάτι που φυσικά μόνο ο χρόνος θα δείξει.

 

11b

 

 

 

Πηγή.​​​​​​​

cpu, multicore, efficiency , software, performance

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...