Η φωτονική τεχνολογία της Intel ίσως βρεθεί στον επόμενο CPU σας!

Η Intel ίσως βρήκε μια τεχνολογία που θα "φέρει τα πάνω κάτω" στην εταιρία αν όχι σε ολόκληρη τη βιομηχανία!

Συγκεκριμένα αναλυτής από το Susquehanna Financial Group δήλωσε σχεδόν εκστασιασμένος αφού έμαθε τα σχέδια της Intel σχετικά με ένα φωτονικό chip που έχει τσα εργαστήριά της. Από το παρελθόν έχει γίνει γνωστό πως η Intel χρησιμοποιεί τη δύναμη του φωτός για να συνδέσει data centers μεταξύ τους καθώς και σε εξοπλισμό δικτύου όμως είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται κάτι σχετικό να τρέχει στο εσωτερικό του συστήματος για την επικοινωνία του με τα διάφορα components. 

Για παράδειγμα το concept δείχνει κάποιον Xeon server CPU και ένα Altera FPGA chip, συνδεδεμένα με κάποιου είδους οπτικού interconnect, κάτι που αναμένεται να "φέρει τα πάνω κάτω" στην εταιρία. Αν και τα παραπάνω έχουν ειπωθεί αρκετές φορές (και μάλιστα από την ίδια) πλέον μιλάμε για εμπορευματοποίηση της τεχνολογίας, σε ένα διάστημα τριών με πέντε ετών.

 

 


Πηγή.

intel, custom chips, Xeon server CPU, Altera FPGA, φωτονικό chip

venisk

Members
2016-11-10T19:20:54Z

Δεν κατάλαβα τίποτα... :hehe:

sofos1990

Members
2016-11-11T00:57:18Z

Η Ιntel θα αρχίσει πλέον να pushάρει πιο πολύ το enterprise κομμάτι. 

Φέτος μετά από πάρα πολλά χρόνια το server κομμάτι τους θα δει μονοψήφιο αριθμό growth (περίπου 8-9% υπολογίζουν) όταν έβλεπαν πάντα 11%+. Ο λόγος είναι ότι η nvidia έχει μπει δυναμικά στο παιχνίδι και σιγά σιγά τους παίρνει market share.

Yoshi

Members
2016-11-11T06:44:33Z

εχει η nvidia fpga λυσεις?

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...