Οι Intel Coffee Lake θα είναι οι πρώτοι mainstream 6 Core CPUs!

Νέες πληροφορίες επιβεβαιώνουν τις φήμες σχετικά με τη μεθ-επόμενη γενιά επεξεργαστών της Intel που θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή στα μέσα του 2018.

Μετά τους Cannonlake, τα 8ης γενιάς Core CPU που θα κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο έτος κυρίως για φορητούς υπολογιστές, αναμένονται οι Coffee Lake αυτή τη φορά και για τη Desktop αγορά. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό που θα δούμε με τα νέα αυτά chip θα είναι η προσθήκη δύο επιπλέον πυρήνων στο mainstream socket (όπως και αν ονομάζεται). 

Σημειώνεται ότι ο πρώτος εξαπύρηνος που κυκλοφόρησε ποτέ από την Intel για τη consumer τότε πλατφόρμα LGA1366 ήταν ένας Core i7 αρχιτεκτονικής Gulftown στο πλέον μακρινό 2010. Στη πορεία, το mainstream socket της εταιρίας έμεινε "κολλημένο" στους τέσσερις πυρήνες, δίνοντας πάσα για διάφορα αστεία στον χώρο του IT. 

Οι Coffee Lake θα υλοποιούνται στη λιθογραφία των 14nm της Intel η οποία θα έχει φτάσει σε αρκετά ώριμο επίπεδο μέχρι τότε και το die θα έχει εμβαδόν 149 mm². Τα μικρότερα SKUs του lineup θα έχουν μικρότερο die (126 mm²) κάτι που σημαίνει πως δε θα έχουν απλά "απενεργοποιημένα" τα δύο επιπλέον cores. Οι Coffee Lake θα αποτελούν πρακτικά τους 9ης γενιάς Core επεξεργαστές της εταιρίας όπως βλέπουμε από τους παρακάτω πίνακες.

 

 

Πηγή.

intel, core i7, coffee lake, Cannonlake, 9th gen, core

eptanhsios

Members
2016-11-21T15:34:30Z

Επιτέλους ώρα για αναβάθμιση. 

Ώρα για απόσυρση του γερόλυκου i7 2600K μου

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...