Αυτός είναι ο 16-πύρηνος AMD Zen για servers!

Φωτογραφίες του υποτιθέμενου AMD Zen 16-πύρηνου επεξεργαστή της AMD έρχονται στην επιφάνεια από το WCCFTech και αμέσως κάνουν τον γύρο του διαδικτύου!

Δείγματα του επεξεργαστή έχουν φτάσει στα χέρια ορισμένων συνεργατών της AMD - μιλάμε για τη server αγορά - εδώ και αρκετούς μήνες και η συγκεκριμένη διαρροή δείχνει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια μια 2S μητρική με δύο επεξεργαστές AMD Zen καθώς και GPU accelerators της ίδιας εταιρίας. Το λογότυπο της AMD καθώς και τα καλύμματα των μνημών φαίνεται πως έχουν δημιουργηθεί από 3D printer ενώ η διαρρύθμιση θυμίζει αρκετά αυτή της διπλού socket μητρικής με τους 64 συνολικά πυρήνες και τα 128 threads που είχαμε δει νωρίτερα μέσα στον χρόνο.

Σημειώνεται ότι τα Zen chips για τη server αγορά θα έχουν σαφώς μεγαλύτερο μέγεθος από τα αντίστοιχα chips της consumer αγοράς, λόγω των πυρήνων του die, ενώ ενσωματώνουν pads στο κάτω μέρος και όχι pins όπως οι destkop παραλλαγές θυμίζοντας περισσότερο Opteron. Τέλος, η πλατφόρμα θα γίνει γνωστή ως Naples και θα αποτελείται από chip με μέγιστη "πυκνότητα" 32 πυρήνες ανά CPU. 

 

 

136 (1).jpg

136 (2).jpg

136.jpg

 

 

 

Πηγή.

 

amd, zen, server, 16 core, pictures

asder

Members
2016-12-12T14:11:42Z

Τους you accelerators που τους είδανε εγώ μια fury nano βλέπω .... έτσι νομίζω δηλαδή.

MetallicGR

Members
2016-12-12T14:44:53Z
33 minutes ago, asder said:

Τους you accelerators που τους είδανε εγώ μια fury nano βλέπω .... έτσι νομίζω δηλαδή.

Θα μάθεις σε λίγο :P 

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...