Οι AMD Ryzen CPUs θα τρέχουν και σε Windows 7

Οι drivers για τη πλατφόρμα θα υπάρχουν σύμφωνα με νέες πληροφορίες, όμως όπως δηλώνουν πηγές η χρήση ενός τόσο απαρχαιωμένου λειτουργικού συστήματος θα απενεργοποιήσει πολλά από τα features της πλατφόρμας.

 

Η Intel από την άλλη με τους Kaby Lake υποστηρίζει (επίσημα) μόνο τα Windows 8.1 και 10 όμως υπάρχουν ανεπίσημοι τρόποι για εγκατάσταση των 7 αλλά και των XP για πιο ειδικές περιστάσεις όπως το extreme overclocking. Όσον αφορά τους drivers για τα επερχόμενα Ryzen chips της AMD, λέγεται πως θα υπάρχουν για λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows 7 κάτι που έχει επιβεβαιωθεί και από την ίδια την εταιρία, όμως είναι κάτι που δεν προτείνεται μιας και αρκετά features δε θα αξιοποιηθούν πλήρως. Μερικά από αυτά τρέχουν σε kernel επίπεδο εντός του software και για τη σωστή λειτουργία απαιτείται κάποια νεότερη έκδοση των Windows. 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

amd, features, ryzen

stavros

Members
2017-02-02T10:01:23Z

Μετά τους unlock CPU άλλο ένα εύγε, από τη στιγμή που και η Microsoft θα υποστηρίζει μέχρι το 2020 ποιος ο λόγος να μην το κάνουν και αυτοί ? Μϊζες παίρνουν οι άλλοι ?

 

https://www.statista.com/statistics/218089/global-market-share-of-windows-7/

 

conroe

Members
2017-02-02T10:04:25Z

προφανως για να αξιοποιηθει πληρως το νεο μοντελο θα θελει win 10 αλλα σιγουρα πολυ καλο νεο αυτο!

nan

Members
2017-02-02T18:26:34Z

Μπράβο, ευχάριστο αυτό. Όλο καλά σημάδια είναι η AMD τώρα τελευταία. Μήπως έστρωσε το πράγμα τελικά; Μάλλον μετά από τόσα χρόνια στον πάτο, μόνο προς τα πάνω θα μπορούσε να πάει. Επιτέλους.

ChameZX

Members
2017-02-03T00:02:26Z

 

14 hours ago, MetallicGR said:

όπως δηλώνουν πηγές η χρήση ενός τόσο απαρχαιωμένου λειτουργικού συστήματος θα απενεργοποιήσει πολλά από τα features της πλατφόρμας.

 

Υπάρχει κάποια λίστα με τα features που δεν θα τρέχουν? o.O

 

Όπως και να χει, γιατί να μείνει κάποιος πίσω, έστω σε λογισμικό? Από την άποψη ότι δεν θα μπορεί να πάρει, αυτό το 100% που έχει πληρώσει. Τι επιλογή είναι αυτή? 

MetallicGR

Members
2017-02-03T08:06:27Z

Το αυτόματο overclocking ίσως. Η αντίστοιχη τεχνική του speedshift της intel που o driver της θέλει Win10. Λίστα όμως δεν υπάρχει.

George_o/c

Members
2017-02-04T08:10:32Z

Πιστεύω ότι καλά κάνει η AMD που συνεχίζει την υποστήριξη των Windows 7, όση κι αν είναι. Ήταν foul αυτό στους kabylake, κι ας υπάρχουν άλλοι τρόποι να περάσεις τα 7άρια. 

 

Στο θέμα μας τώρα, άντε να βγουν να δούμε επιδόσεις. Όχι ότι θα περάσουν την Intel, έχω πάψει πλέον να το πιστεύω αυτό και εξάλλου δεν ήμουν ποτέ AMDας. Ούτε σκέφτομαι να υποβαθμίσω σε Ryzen από Haswell-E :hehe: Τουλάχιστον όμως ας φτάσουν τους Kabylake σε επιδόσεις clock per clock - πόσο καιρό έχουμε να το δούμε αυτό! Η αγορά θα γίνει αμέσως πολύ πιο ενδιαφέρουσα και θα αυξηθεί λιγάκι ο ανταγωνισμός μεταξύ των 2. 

 

 

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...