Το Naples Chip της AMD στους Servers μέσα στο Q2 του έτους

Η enterprise αγορά ετοιμάζεται να γίνει "πλουσιότερη" με τη βοήθεια της AMD καθώς θα φέρει την αρχιτεκτονική Zen σε όσες επιχειρήσεις έχουν πραγματικά υψηλές ανάγκες σε ισχύ!

 

Ο λόγος για τα 32-πύρηνα chip που ετοιμάζει για τη συγκεκριμένη αγορά τα οποία αποτελούνται από οκτώ συνολικά CCX μονάδες και μέσω της SMT τεχνολογίας φτάνουν τα 64 threads και με οκτώ κανάλια μνήμης DDR4, επιτρέποντας ουσιαστικά τεράστιο bandwidth. Οι επεξεργαστές εφοδιάζονται επίσης με 64 lanes για PCIe συσκευές gen3 ενώ το Infinity Fabric της AMD είναι ένα ειδικό interface για άμεση επικοινωνία δύο τέτοιων chip σε συστήματα 2P. Ο IMC επιπλέον υποστηρίζει συνολικά μνήμη μέχρι και 2TB για άπειρα Chrome tabs.


Η AMD τοποθετεί τον συγκεκριμένο απέναντι από τον Xeon E5-2600 όπου δείχνει πως όχι μόνο έχει περισσότερους πυρήνες, είναι και ταχύτερος ενώ υποστηρίζει και περισσότερη μνήμη για αντίστοιχες εργασίες. Επιπρόσθετα, έρχεται με περισσότερα PCIe lanes και ενεργειακή απόδοση και έτσι οι χρονισμοί ενδέχεται να είναι αρκετά υψηλότερη από τους αντίστοιχους Intel.

 

Μαζί με την ανακοίνωση η AMD έδειξε και μερικά demo επιδόσεων σε σχέση με τον παραπάνω επεξεργαστή της Intel όπου υποσημειώνει τις βελτιώσεις.

 

 

 


Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

amd, zen, enterprise, ccx, imc

FeelsBadMan

Members
2017-03-08T11:06:28Z

Ακόμη πιο ενδιαφέρον από τους desktop επεξεργαστες άμα μπουν δυναμικά και στους σέρβερ θα έχουν πολλά περιθώρια για άμεση βελτίωση.

conroe

Members
2017-03-08T12:42:14Z

τρομερο εργαλειο φαινεται απο τα ελαχιστα bench, αν και η ιντελ θα κατεβασει σοβαρο ανταγωνιστη απεναντι του με 32 πυρηνες απ' οτι λενε οι φημες. βασικα το ναπλς αποτελειται απο 4ρα 8πυρηνα και οχι το αντιθετο αφου ειναι εννιαιο die το ζεπελιν. 

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...