Η AMD ανακοίνωσε το πρώτο 32-πύρηνο Server SoC της!

Η AMD μεταβαίνει σε μια νέα εποχή με την ενσωμάτωση και του chipset για server συστήματα και ο πρώτος επεξεργαστής που θα αντικαταστήσει τους Opteron θα είναι ο EPYC!

Πρόκειται για chip με 32 πυρήνες και χάρη στο simultaneous multi threading θα παρέχει διπλάσιο αριθμό λογικών πυρήνων για ακόμη μεγαλύτερη απόδοση σε πολυνηματικές εφαρμογές. Στόχος του είναι η server φυσικά πλατφόρμα και θα είναι ο πρώτος της με τη λιθογραφία των 14nm FinFET. H πλατφόρμα Naples αποκτά έτσι τον πρώτο της επεξεργαστή ο οποίος θα αρχίσει να διατίθεται αρχικά στους συνεργάτες της εταιρίας.

Στα σημαντικά specs που θα πρέπει να κρατήσουμε είναι πως το CPU που θα είναι το μεγαλύτερο από πλευράς πυρήνων ολόκληρου του lineup θα φέρει PCIe ελεγκτή 3ης γενιάς με συνολικά 128 λωρίδες, κάτι αρκετά σημαντικό για server συστήματα. Η εταιρία κατασκευάζοντας ένα SoC που επί της ουσίας περικλείει μέσα του πολλά υποσυστήματα όπως και το I/O (USB, SATA και άλλες σχετικές θύρες της μητρικής) κατάφερε να μειώσει το μέγεθος των μητρικών, σε σχέση με τις αντίστοιχες της Intel.

Αναφερόμενη στις επιδόσεις, η AMD φαίνεται πως κερδίζει κατά κράτος τις αντίστοιχες υλοποιήσεις της Intel στον χώρο ενώ θα υπάρχουν και 2 socket διαρρυθμίσεις για συνολικά 64 cores per rack, που αποτελεί το όνειρο κάθε αϊτά (IT).

 

 

 

 

 


Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

amd, 14nm finfet, server, chipset, EPYC

FeelsBadMan

Members
2017-05-17T11:30:37Z

Μεταξύ μας είναι σαν να το ονόμασε κάποιο 10 χρόνο στην ομάδα του μαρκετινκ έτσι.Οπως και να χει η Amd μπαίνει δυναμικά στην αγορά των servers!

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...