Η GlobalFoundries στο κυνήγι των 7nm!

Η εταιρία που βρίσκεται στο κατασκευαστικό κομμάτι των επεξεργαστών και καρτών γραφικών της AMD φαίνεται πως είναι σε καλό δρόμο όσον αφορά τη βελτιστοποίηση των 7nm και μοιράζεται μερικές πληροφορίες.

Συγκεκριμένα ξεκίνησε να δέχεται παραγγελίες σε chip που θα κατασκευάζονται στη λιθογραφία των 7nm LP (Leading Performance όπως αναφέρουν πηγές), η οποία προβλέπει τρανζίστορ στο μισό σχεδόν μέγεθος από τα σημερινά, με το ενδιαφέρον της AMD να είναι γνωστό αφού η μακροχρόνιες σχέσεις τους θα συνεχιστούν. Η τελευταία ετοιμάζει την επόμενη γενιά Zen επεξεργαστών αλλά και μελλοντικά προϊόντα όπως κάρτες γραφικών τα οποία ελπίζουμε να μεταβούν σύντομα στη φρέσκια λιθογραφία που ως συνήθως έχει να προσφέρει τόσο σε θέματα απόδοσης όσο και στη μείωση της κατανάλωσης του chip.

Σύμφωνα με τους αριθμούς της GlobalFoundries, η εταιρία ψάχνει να βελτιώσει τις επιδόσεις κατά 40% σε σχέση με τα 14nm ή να βελτιστοποιήσει την ενεργειακή συμπεριφορά κατά 60%, κάτι που σημαίνει πως με το τελευταίο θα μπορέσει να προωθήσει chip και στην mobile αγορά. Παράλληλα, η νέα λιθογραφία, λόγω του μικρότερου μεγέθους που θα καταλαμβάνει στα fixed size waffers, θα έχει κατά πάσα πιθανότητα μικρότερο κόστος κατασκευής, κάτι που σημαίνει και πιο προσιτά τελικά προϊόντα στην καταναλωτική αγορά.

Η εμπορευματοποίηση της λιθογραφίας θα ξεκινήσει πιθανόν μέσα στο 2018.

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

android, amd, zen, 7nm , 7nm LP , GlobalFoundries

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...