Η AMD αντικαθιστά προβληματικά Ryzen CPUs

Το πρόβλημα που εμφανιζόταν στο Linux ήταν όπως είδαμε νωρίτερα bug των CPU όμως δε "στρώνει" με BIOS update οπότε η μόνη λύση είναι η αντικατάσταση των επεξεργαστών.

Τα segmentation faults όπως αναφέρονται που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια πολύ ειδικών workloads σε Linux περιβάλλοντα χρήσης είναι ο λόγος για τον οποίο η AMD θα ανακαλέσει μερικά Ryzen 7 chips από την αγορά. Ενώ όμως η κοινότητα αναφέρει πως το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στις RAM, τη μητρική ή ακόμα και το BIOS της μητρικής, το Phoronix, γνωστό για τις εκτενείς δοκιμές του σε Linux λειτουργικά συστήματα έδειξε τα αντίθετα αποτελέσματα μιας και στη κατοχή του είχε δύο Ryzen 7 1800X CPUs, από τα οποία μόνο το ένα εμφάνιζε το εν λόγω bug.

Μετά από λίγη μελέτη, έγινε γνωστό πως το bug ενδεχομένως επηρεάζει μόνο συγκεκριμένα parts με ημερομηνία κατασκευής πριν από την 25η εβδομάδα του έτους. Τέτοια hardware προβλήματα σε επίπεδο CPU ονομάζονται από τους σχεδιαστές errata αλλά συνήθως ένα errata παραμένει σε ολόκληρη τη σειρά των επεξεργαστών κάτι που ίσως μας δείχνει πως η AMD βελτιώνει την σχεδίαση με τον χρόνο. Από την άλλη αξίζει να αναφέρουμε πως errata έχουν αρκετά CPU της αγοράς και των δύο μεγάλων εταιριών του χώρου και δεν έχει να κάνει μόνο με έναν κατασκευαστή. Για παράδειγμα εάν κοιτάξουμε στο data sheet των Skylake της Intel θα βρούμε 8 σελίδες με προβλήματα, που ίσως να μην αντιμετωπίσει ποτέ ο καθημερινός χρήστης.

Κλείνοντας η AMD είναι πρόθυμη να αντικαταστήσει τον προβληματικό Ryzen 7 επεξεργαστή, κάτι θετικό για τους καταναλωτές.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

amd, cpu, linux, ryzen 7 , errata

FeelsBadMan

Members
2017-08-30T08:24:59Z

Πολύ καλή κίνηση για την αξιοπιστία της εταιρίας :D

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...