Νέα spectre bugs και αναταραχές στην Intel

Επεισοδιακά τα νέα στην Intel που εκτός από το γεγονός ότι "χάνει" μεγάλα στελέχη της καλείται να αντιμετωπίσει 8 νέα Spectre bugs.

Ερευνητές έφεραν στο φως άλλα 8 Spectre bugs από τα οποία τα 4 είναι μείζονος σημασίας αναφέρουν πηγές. Αν και για την ώρα λείπουν οι τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το πως αυτά τα bugs μπορούν να γίνουν exploit από χρήστες με κακές προθέσεις, οι ερευνητές επισημαίνουν πως πρόκειται για σοβαρές απειλές κατά της ασφάλειας των συστημάτων.

Οι τρύπες ασφαλείας είναι η άμεση προτεραιότητα της Intel ενώ η εταιρία είναι ενήμερη για τα προβλήματα θέτοντας μάλιστα και μια ημερομηνία για την διόρθωση με patch κατά τον Μάιο και με ένα δεύτερο κύμα updates τον Αύγουστο. Παράλληλα σημειώνεται πως συνεργάτες της Intel στον τομέα των μητρικών συνεχίζουν να λανσάρουν διορθώσεις για παλιότερες πλατφόρμες όπως τα 9 Series chipsets που πάσχουν και αυτά από τα Spectre και Meltdown.

Σημειώνεται ακόμα πως ο πρώην σχεδιαστής της AMD (για δύο μεγάλες περιόδους) Jim Keller μεταπήδησε από την Tesla στην Intel και οι τελευταίες πληροφορίες τον τοποθετούν στο server κομμάτι της Intel, εκεί όπου θα κληθεί να σχεδιάσει μια νέα πρωτοποριακή αρχιτεκτονική, κάτι που έγινε γνωστό από τον Elon Musk, ο οποίος τοποθετήθηκε στο θέμα στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Tesla μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον Keller. Ένα απόσπασμα βρίσκεται παρακάτω:

"Well, Jim is a great guy. He is very good with designing architectures and he has always dreamed about redesigning the server architecture of a CPU to purse that desire, so he wants to leave to design a new server architecture at Intel."

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

exploit, intel, bug, spectre

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...