Η AMD θέλει να ενώσει με Infinity Fabric CPUs και GPUs
Η datacenter κατηγορία προϊόντων της AMD ενδέχεται να αναβαθμιστεί στο μέλλον μιας και η εταιρία στοχεύσει σε αύξηση των επιδόσεων με τη ένωση ισχυρών υποσυστημάτων μέσω του Infinity Fabric.
Ο εν λόγω δίαυλος υπάρχει στο εσωτερικό των επεξεργαστών Ryzen και Ryzen Threadripper και βοηθάει στη μεταφορά πληροφορίας αλλά και στον έλεγχο άλλων τμημάτων του επεξεργαστή. Το Infinity Fabric συνενώνει τμήματα τους πυρήνες του επεξεργαστή με το υποσύστημα της μνήμης καθώς και τον PCIe δίαυλο, που αν και στην desktop αγορά δεν αποτελεί πρόβλημα αυτή των datacenters βλέπει τον ελεγκτή PCIe σαν ένα bottleneck για χρήση πολλών καρτών γραφικών σε εφαρμογές compute.
Η AMD σκοπεύει να κάνει κάτι γι' αυτό από την επόμενη κιόλας γενιά EPYC, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν είναι πλέον διαθέσιμες. Η 2η γενιά EPYC με κωδική ονομασία Rome θα κατασκευάζεται στα 7nm και θα φέρει τη βελτιωμένη Zen 2 αρχιτεκτονική της εταιρίας στους πανίσχυρους servers κάποια στιγμή μέχρι το 2020. Σε αυτή τη γενιά εκτός από την ενσωμάτωση του PCI Express 4.0 προτύπου η AMD θέλει να ενώσει τόσο επεξεργαστές σε dual socket μητρικές όσο και κάρτες γραφικών AMD με το Infinity Fabric δίαυλο που εκ φύσεων είναι πιο αποτελεσματικός από αυτόν του PCIe σε compute εφαρμογές. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα ταχύτερο server περιβάλλον για φυσικά ταχύτερους υπολογισμούς αξιοποιώντας τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες από σήμερα.
amd, server, EPYC, Infinity Fabric
asder
κατάλαβα ούτε 2133Mhh η μνήμες στους Zen2
FeelsBadMan
Νομίζω ότι είναι κάτι που θα γινόταν από πλευρά της Amd, αργά η γρήγορα!