Ανανεωμένο roadmap με Zen 3 και RDNA 2 παρουσίασε η AMD

Σε εταιρικό briefing η εταιρία ανακοίνωσε κάποια από τα μελλοντικά προϊόντα της στους επενδυτές της.

Τα πρόσφατα βήματα της AMD ηχούν δυνατά στον χώρο του PC hardware και η εταιρία συνεχίζει αναφέροντας μερικά από τα επερχόμενα προϊόντα της στο ετήσιο meeting των επενδυτών της. Από αυτό δύο ήταν τα slides που ξεχώρισαν και αναφέρονται στις επόμενες Zen αρχιτεκτονικές για επεξεργαστές αλλά και στις RDNA για κάρτες γραφικών. Ήδη βρισκόμαστε στη Zen 2 όσον αφορά τους επεξεργαστές, το τρίτο revision της εταιρίας ενώ όσον αφορά τις κάρτες γραφικών η AMD άφησε στο παρελθόν τις GCN γενιές και μόλις φέτος παρουσίασε τη πρώτη RDNA αρχιτεκτονική που βρήκε θέση στις Radeon RX 5700 και Radeon RX 5700 XT.

Στο πρώτο από τα slides φαίνεται πως η Zen 3 αρχιτεκτονική έχει τελειοποιηθεί και θα κατασκευάζεται στα 7nm+ της TSMC, ενώ η Zen 4 βρίσκεται ήδη σε ανάπτυξη χωρίς να αναφέρεται η μέθοδος ολοκλήρωσης, ακόμα. Με το roadmap που έχουμε στα χέρια μας η AMD στοχεύει σε λανσάρισμα της Zen 3 τον επόμενο χρόνο, ωστόσο σύμφωνα με πηγές, τις μεγαλύτερες αλλαγές θα τις συναντήσουμε στη Zen 4 όπως για παράδειγμα την αλλαγή socket, κάτι που η AMD έχει υποσχεθεί ότι θα κρατήσει ίδιο μέχρι και το 2020.

Για το 2020 ετοιμάζονται και νέες κάρτες γραφικών από την εταιρία οι οποίες θα βασίζονται στη σχεδίαση RDNA 2 των 7nm+ και την ίδια στιγμή θα τη δούμε και στο Xbox Scarlett, την next gen κονσόλα της Microsoft για το 2020.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

amd, radeon, PC Hardware, tsmc, xbox, 2020, consoles, Radeon RX 5700, briefing , RDNA 2

FeelsBadMan

Members
2019-09-16T09:55:07Z

Ανυπομονώ να δω τι gains θα υπάρχουν από τους Zen3 μια και φαίνεται ότι θα υπάρχουν και άλλες αλλαγές στην αρχιτεκτοκινή.
Όσο για τις RDNA 2 κάρτες, ναι μεν θα είναι ανταγωνιστικές με την Nvdia, αλλά 2 χρόνια μετά το launch των RTX δεν μπορώ να πω πως είναι τόσο εντυπωσιακό. 

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...