Η Intel απολογείται επίσημα για τη διαθεσιμότητα των CPU της

Στη τωρινή κατάσταση στην αγορά των CPU απαντά η Intel δια στόματος της Αντιπροέδρου και Διευθύντρια πωλήσεων Michelle Johnston Holthaus.

Η Intel βρίσκεται για περισσότερο από έναν χρόνο σε ένα δύσκολο μονοπάτι με τη χαμηλή παραγωγή να έχει άμεσο αντίκτυπο στις πωλήσεις επεξεργαστών τόσο σε OEMs όσο και στο λιανικό εμπόριο. Στο ανοικτό γράμμα της η Intel αναφέρεται στις πρόσφατες κινήσεις για βελτίωση του stock που περιλάμβαναν επιπλέον εργοστάσια συνεργατών οι οποίοι θα βοηθήσουν στη κατασκευή chips στα 14nm, κάτι που είχαμε ακούσει πριν από αρκετό καιρό όταν εμπλεκόταν και το όνομα της Samsung.

Παρά τον διπλασιασμό της παραγωγής μέσω των έξτρα εργοστασίων αλλά και την μετάβαση μερικών προϊόντων της στα 22nm όπως για παράδειγμα chipsets, η εταιρία εξακολουθεί και αναφέρει προβλήματα διαθεσιμότητας καθώς η ζήτηση ήταν μεγαλύτερη από τα αναμενόμενα για το δεύτερο μισό του 2019. Κατά το κλείσιμο, αναφέρει πως η διαθεσιμότητα είναι κάτι για το οποίο η Intel θα εργαστεί 'αδιάκοπα' το επόμενο διάστημα. Στην ίδια θέση βέβαια βρίσκεται και η AMD με την τρίτη γενιά Ryzen και συγκεκριμένα όσον αφορά τα μεγάλα chips της όπως τον Ryzen 9 3900X αλλά και τον επερχόμενο 3950X όπου η διάθεση ακόμη και δειγμάτων είναι αρκετά περιορισμένη στην περιοχή της Ευρώπης, κάτι που σχεδόν πάντοτε τείνει να οδηγεί τις τιμές των εν λόγω μοντέλων σε υψηλότερα επίπεδα.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

intel, 14nm , processors, χαμηλή παραγωγή , fabs

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...