AMD: 'Zen 3 και high end Navi GPU μέσα στο έτος'

Στην CES 2020 η CEO της εταιρίας έδωσε πλήθος συνεντεύξεων μεταξύ των οποίων μας είπε και αρκετά νέα.

Οι νέοι επεξεργαστές μαζί με τις GPUs της AMD μονοπώλησαν το ενδιαφέρον φέτος στη CES 2020 όμως οι μετέπειτα συνεντεύξεις με τη CEO της εταιρίας Dr. Lisa Su έδωσαν νέες πληροφορίες για μερικά ακόμα ακυκλοφόρητα προϊόντα της AMD. Πιο ειδικά η Lisa Su ανέφερε πως οι τρίτης γενιάς Zen CPUs θα κυκλοφορήσουν μέσα στο έτος και κατά το δεύτερο μισό με πιθανή αποκάλυψη στην E3 ή την Computex λίγο νωρίτερα μέσα στο έτος. Από τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη γενιά των επεξεργαστών, η AMD θα παρουσιάσει μια 'εντελώς διαφορετική αρχιτεκτονική' όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο Αντιπρόεδρος της εταιρίας, Forrest Norrod και αναφέρεται κυρίως στη διαφορετική διαρρύθμιση των cache που θα ωθήσει ελαφρώς τις επιδόσεις μειώνοντας και το latency μεταξύ των πυρήνων.

Στο κομμάτι των καρτών γραφικών η Lisa Su μόλις πριν από μερικές ώρες δήλωσε πως ο κόσμος θα πρέπει να περιμένει και μια high end Navi κάρτα γραφικών, ενώ επίσης πριν από μερικές ώρες έγινε γνωστό πως μέσα στο έτος θα δούμε και τη πρώτη Radeon GPU που θα είναι πλήρως ικανή να τρέξει ray tracing περιεχόμενο σε hardware επίπεδο, κάτι που συμπίπτει με τις φήμες που θέλουν αντίστοιχες δυνατότητες στο εσωτερικό των επερχόμενων κονσολών όπως το PlayStation 5, πληροφορίες για το οποίο έγιναν γνωστές πάλι μέσα από την CES 2020 επιβεβαιώνοντας τα παραπάνω, μαζί με κάποια specs που είδαμε σε παλιότερο άρθρο.


Πηγή.

Via.
Πηγή 2.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

amd, ryzen, 2020, lisa su, ray tracing , high end Navi , Zen 3 , CES 2020

FeelsBadMan

Members
2020-01-08T12:57:18Z

Δεν μπορώ να περιμένω για τους Ryzen 4000 σε desktop. Πιστέυω ότι για άλλη μια χρονιά η AMD δεν θα απογοητεύσει. Ίσως φέτος να ειναι η χρονιά που θα ειναι και η μοναδική επιλογή, εαν οι φήμες για 17% ipc gains είναι κοντά σε αυτό που θα δουμε. 

Nickzzz

Members
2020-01-08T21:30:15Z

Zen 3 μέσα στο έτος; Ακόμα δεν προλάβανε να κυκλοφορήσουν όλους τους Zen 2 που λέει ο λόγος..

FeelsBadMan

Members
2020-01-09T11:29:07Z
13 hours ago, Nickzzz said:

Zen 3 μέσα στο έτος; Ακόμα δεν προλάβανε να κυκλοφορήσουν όλους τους Zen 2 που λέει ο λόγος..

Αν θέλουν να γίνουν μια εταιρία που όλοι θα σέβονται, θα πρέπει να προσφέρουν συνεχή άλματα στο τομέα των cpu (στις gpu δεν μπορεί να τους πάρει κανένας ακόμα στα σοβαρά). Κατά τη γνώμη μου, έχουν βρει την φόρμουλα και αν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό θα αργήσει η Intel να κάνει catch up.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...