AMD: Windows 10 Pro & Linux προτείνει για τον Threadripper 3990X

Δοκιμές που έγιναν από διάφορα media μετά την ανακοίνωση του επεξεργαστή έδειχναν πως υπάρχουν διαφορές στις εκδόσεις των Windows.

Η σύγχυση δημιουργήθηκε μετά από τα ευρήματα του επιφανούς Anandtech όταν βρήκε πως τα Windows 10 Enterprise δείχνουν να εκμεταλλεύονται καλύτερα τον 64-πύρηνο επεξεργαστή της AMD, ευρήματα που δείχνουν να έρχονται σε αντίθεση με αυτά άλλων γνωστών sites. Ο 64 πυρήνων επεξεργαστής της AMD είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος (και λόγω φυσικού μεγέθους) που έχει κυκλοφορήσει για τη καταναλωτική αγορά μέχρι σήμερα και η σχεδίασή του έχει αρκετές ιδιαιτερότητες με τη βασικότερη να εντοπίζεται στη τοπολογία του chip και κατ' επέκταση στη δυσκολία που έχει αρκετό λογισμικό να τρέξει σε όλους τους πυρήνες του.

Η επίσημη απάντηση της AMD ήρθε μερικές ημέρες αργότερα και σε αυτή η εταιρία λέει πως ο Ryzen Threadripper 3990X που ήρθε στα καταστήματα μόλις πριν από μερικές εβδομάδες τρέχει το ίδιο καλά και στα Windows 10 Pro αλλά και σε πολλές διανομές Linux ενώ όσον αφορά το τελευταίο είναι ίσως η προτιμώμενη λύση για κάποιον που έχει βάλει στο στόχαστρό του το εν λόγω chip, ενδεχομένως λόγω των ιδιαίτερων εφαρμογών που μπορεί να θέλει να τρέξει. Μια από αυτές τις διανομές που βρέθηκε να τα πηγαίνει καλά ο 3990X είναι το Clear Linux OS, ένα λειτουργικό με αρκετά καλό optimization σε πλατφόρμες της Intel που ταυτόχρονα φέρνει αρκετά γρήγορα τις νεότερες εκδόσεις του Linux Kernel και των compilers στο προσκήνιο.

Παρακάτω ακολουθεί η απάντηση της AMD: "AMD officially recommends Windows 10 Professional or Linux for the AMD Ryzen Threadripper 3990X. Higher editions/versions of Windows 10 confer no additional performance or compatibility benefits to the processor. We understand that this suggestion has been made in the media, but we believe this to be an error in testing that our team is presently diagnosing."

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

linux, media, Ryzen Threadripper 3990X, Windows 10 Enterprise , Windows 10 Professional , Clear Linux OS

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...