Leak: Η Intel ίσως φέρει τη big.LITΤLE σχεδίαση στο desktop

Η ARM είναι η δημοφιλέστερη εταιρία που ενσωματώνει αυτή την αρχιτεκτονική στα smartphones αυτή τη στιγμή όμως ίσως έρθει στο desktop με τη βοήθεια της Intel.

Λίγες ώρες πριν μια μικρή εικόνα παρμένη από slide έκανε την εμφάνισή της και δείχνει μια ακυκλοφόρητη ακόμα οικογένεια επεξεργαστών της Intel, ονόματι Alder Lake-S. Η σχεδίαση λειτουργεί αρκετά καλά στα mobile λειτουργικά συστήματα της αγοράς όπως στο Android και το βασικότερο είναι πως βελτιώνουν την αυτονομία των συσκευών αφού ο scheduler του OS επιλέγει τους ισχυρούς πυρήνες για βαριές εργασίες αφήνοντας τους μικρούς και λιγότερο ενεργοβόρους για τις υπόλοιπες. Το leak που μεταδίδουν και άλλα sites τοποθετεί τους Alder Lake-S στην επόμενη γενιά μετά τους Rocket Lake-S που με τη σειρά τους ακολουθούν τους Comet Lake-S με τους τελευταίους να έρχονται κάποια στιγμή μέσα στον Απρίλιο.

Η σημαντικότερη διαφορά που δείχνει το leak πέρα από τον αριθμό των πυρήνων που αγγίζει τους 16 (8 μεγάλοι και 8 μικροί) έγκειται στη χρήση ενός νέου LGA 1700 socket, ενώ όπως ξεκάθαρα δείχνει η πηγή δεν αναφέρεται στον κλασικό BGA τύπο που συναντάται σε πολλά laptops της αγοράς. Για την ώρα είναι άγνωστο το πόσο πιθανό είναι να δούμε το συγκεκριμένο σχέδιο στη desktop αγορά, όμως σημειώνεται ότι μια τέτοια κίνηση θα απαιτήσει και σημαντική δουλειά στο software κομμάτι καθώς οι developers δεν είχαν επαφή με κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

cpu, intel, 10nm, arm, desktop, big.LITTLE , 16 cores, Alder Lake-S, lga1700

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...