DIY: TV Remote Light Switch

DIY: TV Remote Light Switch

Μη σηκωθείτε για κανένα λόγο από το κρεβάτι! Μη σηκωθείτε για κανένα λόγο από το κρεβάτι!

Ο απαιτητικός κόσμος που ζούμε, μας έχει οδηγήσει στην υλοποίηση DIY's όπως το σημερινό, για τον έλεγχο των φώτων, του ανεμιστήρα και κάποιας άλλης συσκευής, όπως η TV μέσω του τηλεκοντρόλ, δίνοντάς μας περισσότερο χρόνο να χουζουρέψουμε! Σίγουρα δεν είμαστε, ούτε θέλουμε να σας κάνουμε... τεμπέληδες, αλλά σίγουρα είναι ένα έξυπνο "Κάντο μόνος σου" το οποίο θέλαμε να μοιραστούμε.

Μεγάλη προσοχή στην τοποθέτηση των ρευμάτων που έρχονται από τον ανεμιστήρα, το φως κλπ. Η τάση είναι υψηλή και μπορεί να σκοτώσει, οπότε για την καλύτερη ασφάλειά σας, κλείστε τον γενικό προτού προχωρήσετε στο παρόν DIY![/SIZE]


[SIZE=4]Βήμα 1. Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι ένα Arduino, IR Δέκτη, Ρελέ, πλήκτρα τύπου pushbutton ή capacitive touch πλήκτρα που έχουν καλύτερο feel.

DIY: TV Remote Light Switch

Βήμα 2. Το σχέδιο του κυκλώματος διακρίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Μεγάλη προσοχή στην τοποθέτηση των ρευμάτων που έρχονται από τον ανεμιστήρα, το φως κλπ. Η τάση είναι υψηλή και μπορεί να σκοτώσει, οπότε για την καλύτερη ασφάλειά σας, κλείστε τον γενικό προτού προχωρήσετε στο παρόν DIY!

DIY: TV Remote Light Switch
DIY: TV Remote Light Switch

Βήμα 3. Σε αυτό το βήμα, περνάμε τον κώδικα στο Arduino. Επίσης θα χρειαστούμε το IRlibrary για να ελέγξουμε το Arduino με το τηλεκοντρόλ.

Βήμα 4. Στο τελευταίο βήμα, συνδέουμε το Arduino με τον μετασχηματιστή του και το DIY Μας είναι έτοιμο, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί. Στην φωτογραφία που ακολουθεί, χρησιμοποιήθηκαν capacitive πλήκτρα αντί για pushbuttons.

DIY: TV Remote Light Switch