DIY: Game Boy Zero

DIY: Game Boy Zero

Με λίγη φαντασία θα έχετε ήδη καταλάβει πως λέγεται η κινητήριος δύναμη του σημερινού DIY το οποίο σημειώνεται ότι μπορεί να παίξει κάθε σχεδόν παιχνίδι για την κονσόλα της Nintendo. Με λίγη φαντασία θα έχετε ήδη καταλάβει πως λέγεται η κινητήριος δύναμη του σημερινού DIY το οποίο σημειώνεται ότι μπορεί να παίξει κάθε σχεδόν παιχνίδι για την κονσόλα της Nintendo.

Έχοντας περάσει από κάθε γενιά κονσολών και έχοντας δει παράλληλα την εξέλιξη της τεχνολογίας από πρώτο χέρι, ο Wermy έδωσε ζωή ξανά σε ένα Game Boy (DMG-01) διατηρώντας πολλά από τα χαρακτηριστικά του, όπως το cardridge που μετατράπηκε σε σύγχρονο SD Card Reader για τις ανάγκες της "μετάλλαξης". Στο Game Boy τοποθετήθηκε ένα Raspberry Pi Zero, το οποίο σε συνεργασία με ένα Teensy LC διεύρυνε τις δυνατότητες της παλιάς αυτής κονσόλας αφού πλέον εκτός από τα υπάρχοντα παιχνίδια, μπορεί να παίξει SNES καθώς και πολλά πολλά ακόμα χάρη στο Raspberry και τη συλλογή από emulators που υπάρχει για το Linux.


Βήμα 1. Αρχικά για τη κατασκευή θα πρέπει να εξαφανίσουμε ότι υπάρχει στο εσωτερικό του παλιού Game Boy.

DIY: Game Boy Zero

Βήμα 2. Σειρά έχει η δημιουργία των πλήκτρων X/Y. Με φύλλα χαλκού ή άλλου αγώγιμου υλικού μπορούμε να φτιάξουμε ψευτο-pads και χρησιμοποιώντας τα αυθεντικά πλήκτρα να εξομοιώσουμε τα παραπάνω κουμπιά.
DIY: Game Boy Zero
DIY: Game Boy Zero

Βήμα 3. Ακολουθεί η τοποθέτηση μερικών πραγμάτων επάνω στο σασί της συσκευής, όπως της microUSB θύρας καθώς και αυτού της εξωτερικής τροφοδοσίας.

DIY: Game Boy Zero
DIY: Game Boy Zero

Βήμα 4. Ένας καταπληκτικός τρόπος για να μη "ξεχάσουμε" την κίνηση αλλαγής των cardridges είναι να το μετατρέψουμε σε card reader για να διαβάζει την SD κάρτα μας. Το μόνο "κακό" είναι ότι θα χρειαστεί να πειράξουμε ένα υπάρχον και πιθανώς λειτουργικό cardridge γι' αυτό μεγάλη προσοχή στη συλλογή! Τα καλώδια συνδέονται με καλάι επάνω στα pads της κάρτας μνήμης και μεταφέρνονται στα pads του cardridge. Μετά βρίσκουμε τα αντίστοιχα pads και στον cardridge reader της κονσόλας και κολλάμε κατευθείαν τα καλώδια επάνω στο Pi Zero.

DIY: Game Boy Zero

Βήμα 5. Το πρώτο boot πραγματοποιείται με επιτυχία και έτσι προχωράμε στη παραμετροποίηση της "κονσόλας". Να σημειώσουμε πως το Teensy λειτουργεί σαν keyboard στο Raspberry Pi.

DIY: Game Boy Zero
DIY: Game Boy Zero
DIY: Game Boy Zero

Βήμα 6. Στο εσωτερικό τοποθετήθηκε και Bluetooth module σε ένα USB hub ενώ τα τρία πλήκτρα ελέγχουν την φωτεινότητα, το κοντράστ και το χρώμα της οθόνης.

DIY: Game Boy Zero
DIY: Game Boy Zero

Βήμα 7. Το τελικό προϊόν, έτοιμο για χρήση! Περισσότερες πληροφορίες για το build υπάρχουν στο Reddit και στο παρακάτω βίντεο.

DIY: Game Boy Zero
DIY: Game Boy Zero