MagicBox Panel από τη Galaxy για να ελέγχετε το O/C του CPU σας

Το Expreview πήρε στα χέρια του ένα δείγμα από το νέο προϊόν της Galaxy, το MagicBox. Ενώ με την πρώτη ματιά φαίνεται να είναι απλά ακόμα ένα συνηθισμένο panel με ένα card reader και ένα ποτενσιόμετρο για τη ρύθμιση των στροφών κάποιου ανεμιστήρα, στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ περισσότερο.
Το
Expreview πήρε στα χέρια του ένα δείγμα από το νέο προϊόν της Galaxy, το MagicBox. Ενώ με την πρώτη ματιά φαίνεται να είναι απλά ακόμα ένα συνηθισμένο panel με ένα card reader και ένα ποτενσιόμετρο για τη ρύθμιση των στροφών κάποιου ανεμιστήρα, στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ περισσότερο.



[/SIZE]
[SIZE=2]




Καταρχάς το panel αυτό περιλαμβάνει ένα card reader, έναν RPM Controller, θύρες USB και eSATA και ένα κουμπί για Clear CMOS. Μέσα του όμως, βρίσκεται ένα μικρό processing unit, το MPU (MagicBox Processing Unit), το οποίο αν συνδεθεί με μια μητρική της Galaxy, θα μπορεί κάποιος να ελέγξει μέσω του panel, το overclocking του μηχανήματός του.



Στην αρχή λοιπόν, όταν το σύστημα bootάρει, το MagicBox αυτόματα ξεκινάει τη διαδικασία του debug και δείχνει όλους τους κωδικούς των πιθανών errors που μπορεί να προκύψουν. Αφού ο υπολογιστής περάσει την POST Screen, η οθόνη πλέον δείχνει τη θερμοκρασία του επεξεργαστή. Στην περίπτωση που το panel αυτό συνοδεύει μια μητρική της Galaxy, ο χρήστης θα μπορεί να κάνει o/c στον επεξεργαστή μέχρι και 15%, μέσω των ρυθμιστικών που διαθέτει. Ένα άλλο πλεονέκτημά του είναι η αυτόματη ή και χειροκίνητη ρύθμιση του ανεμιστήρα του επεξεργαστή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.



Βέβαια προς το παρόν το panel αυτό είναι συμβατό με λίγες μητρικές, αλλά αναμένεται να αποκτήσει συμβατότητα με αρκετά περισσότερα μοντέλα.