Gigabyte Open Overclocking Championship 2008 Results Day 1 by PCW.gr

Στις 07.09 είχαμε ανακοινώσει όλα τα σχεικά για την έναρξη του Gigabyte Open Overclocking Championship 2008 εδώ και στην συνέχεια κάναμε μια μικρή αναφορά για τους εξωτερικούς διαγωνισμούς απο μεριάς Gigabyte εδώ. Δυστηχώς ο hipro5 την τελευταία στιγμή δε κατάφερε να ταξιδέψει, προς χαρά πολλών άλλων συμμετεχόντων (οι οποίοι έδειξαν πραγματική ανακούφιση) όπως αναφέρει το pcw.gr .
Στις 07.09 είχαμε ανακοινώσει όλα τα σχεικά για την έναρξη του Gigabyte Open Overclocking Championship 2008 εδώ και στην συνέχεια κάναμε μια μικρή αναφορά για τους εξωτερικούς διαγωνισμούς απο μεριάς Gigabyte εδώ. Δυστηχώς ο hipro5 την τελευταία στιγμή δε κατάφερε να ταξιδέψει, προς χαρά πολλών άλλων συμμετεχόντων (οι οποίοι έδειξαν πραγματική ανακούφιση) όπως αναφέρει το pcw.gr .

Ακολουθεί παράθεση απο το www.pcw.gr του Δημήτρη Καρέτσου :

Disse:
Με ομάδες από όλο τον κόσμο, η Gigabyte πραγματοποίησε στις 25 Σεπτεμβρίου το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα overclocking. Οι συμμετέχοντες, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό της Gigabyte, προσπάθησαν να κερδίσουν η μια την άλλη σε ένα πραγματικά φαντασμαγορικό διαγωνισμό που έγινε στο μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Taipei. Δυνατή μουσική, πολύ Red Bull, όμορφα κορίτσια, αρκετός κόσμος και διάφορα show κράτησαν το ενδιαφέρον όλων. Εκατοντάδες λίτρα υγρού αζώτου, κάθε είδους σύστημα ψύξης και οι μεγαλύτεροι overclockers του κόσμου διαγωνίστηκαν για να βρεθεί ο νικητής στα τέσσερα benchmarks : Super Pi, Everest, 3D Mark 2001 και 3D Mark 2005 με έπαθλο $6000. Μετά το τέλος του επίσημου διαγωνισμού, έγινε ο ανοιχτός διαγωνισμός για τη κατάρριψη παγκοσμίων ρεκόρ, με κάθε overclocker να μην έχει περιορισμό χρόνου η benchmark και κάθε ρεκόρ να αντιστοιχεί σε $600! Δυστυχώς ο δικός μας Hipro5 τη τελευταία στιγμή δε κατάφερε να ταξιδέψει, προς χαρά πολλών άλλων συμμετεχόντων (οι οποίοι έδειξαν πραγματική ανακούφιση). Ας ελπίσουμε την επόμενη φορά να είναι πιο τυχερός.

Δυνατή μουσική, πολύ Red Bull, όμορφα κορίτσια, αρκετός κόσμος και διάφορα show κράτησαν το ενδιαφέρον όλων.Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε από τους συμμετέχοντες ήταν κοινός για όλους: Gigabyte EP45T-Extreme για mainboard, επεξεργαστής της Intel (QX9650), μνήμες DDR3 της Corsair δίσκοι Velocity Raptor της WD, 2 κάρτες Radeon HD4870 σε Crossfire της Gigabyte και τροφοδοτικό 1200Watt επίσης της Gigabyte.

Από εκεί και πέρα, κάθε ομάδα είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει όποια ψύξη ήθελε με όλους να βασίζονται σε υγρό άζωτο για τον επεξεργαστή και κάποιες ομάδες και για τις κάρτες γραφικών. Είδαμε κάθε είδους διάταξη, με μονή ή διπλές κάρτες γραφικών, υδρόψυξη ή άζωτο στο chipset, modding στις κάρτες γραφικών για αλλαγή τάσης και πολλά άλλα. Και όλα αυτά σε πραγματικά πολύ περιορισμένο χρόνο, από τη στιγμή που όλη η προετοιμασία έπρεπε να γίνει το πρωί της ημέρας του διαγωνισμού, ο οποίος ξεκίνησε αμέσως μετά, με πρώτο benchmark το Everest και το πρώτο σκορ από την ομάδα από το Χονγκ Κονγκ, η οποία παρέμεινε αρκετή ώρα στη πρώτη θέση. Έξι λεπτά πριν το τέλος, η Τουρκία πέρασε στη πρώτη θέση και στη συνέχεια άρχισαν όλες οι ομάδες να δίνουν αποτελέσματα αλλά καμία δε κατάφερε να περάσει στη πρώτη θέση. Αλλά, έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος, το Χονγκ Κόνγκ πέρασε πρώτο ξανά, αφήνοντας τη Τουρκία με τη πίκρα.

Ακολούθησε δεκάλεπτο διάλλειμα για να συνεχιστεί ο διαγωνισμός με το SuperPi 1M, όπου το ενδιαφέρον ήταν μεγαλύτερο και αμέσως οι συμμετέχοντες έδωσαν τα πρώτα αποτελέσματα. Αρχικά η μια εκ των δυο ομάδων της Σουηδίας οδήγησε για μερικά λεπτά τη κούρσα, αλλά οι Ρώσοι βρέθηκαν αμέσως μετά πρώτοι. Όμως, η ομάδα της Γαλλίας, στα μισά της διαδρομής, πέρασε πρώτη με 8,266 δευτερόλεπτα. Εξαιρετικό αποτέλεσμα, αν σκεφτούμε το πόσο λίγο χρόνο είχε η κάθε ομάδα. Περνώντας ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους, έβλεπα πρόσωπα σκυθρωπά αφού αρκετά συστήματα που δε ξεκινούσαν καν, άλλοι πάλι είχαν την αγωνία του αποτελέσματα, μπλε οθόνες συνεχώς και ακατάπαυστη ροή υγρού αζώτου από τους υπεύθυνους της Gigabyte προς τα ποτήρια των διαγωνιζομένων. Πέντε λεπτά πριν το τέλος των τριάντα, η Σιγκαπούρη αρχικά ισοφάρισε και αμέσως μετά πέρασε μπροστά με 8,250, για να ισοφαριστεί αμέσως από την Ινδονησία. Φοβερές μάχες, πραγματικά! Ξανά μπροστά όμως η Σουηδία κατεβάζοντας το σκορ στα 8,235 και αμέσως φτάνοντας στα 8,172sec με μόλις 1,5 λεπτό πριν το τέλος! Στα τελευταία δευτερόλεπτα όλες οι ομάδες έδιναν συνεχώς αποτελέσματα, αλλά ο νικητής δεν άλλαξε και η Σουηδία πανηγύρισε τη πρώτη θέση, με Σιγκαπούρη και Ρωσία να ακολουθούν. Η Γαλλία τελικά έμεινε στη πέμπτη θέση.

Ακόμα ένα διάλλειμα για να ξεκινήσουν τα τεστ με τα 3D Mark 2001/2005. Με μια ώρα και είκοσι λεπτά στη διάθεσή τους, η Ρωσία έδωσε πρώτη το αποτέλεσμά της με πάνω από 101000 πόντους και για αρκετή ώρα βρισκόταν στη πρώτη θέση μέχρι που η μια από τις δυο ομάδες της Κίνας, πέρασαν μπροστά. Οι δυο αυτές ομάδες ήταν οι μοναδικές με σκορ πάνω από 100000 μέχρι και 15 λεπτά πριν από το τέλος. Οι Ιταλοί πέρασαν τρίτοι ξεπερνώντας το φράγμα των 100.000 μόνο και μόνο για να τους περάσουν (και τους Ρώσους) οι Σουηδοί, οι οποίοι μάλιστα βρέθηκαν στη πρώτη θέση καθώς το σκορ της Κίνας ακυρώθηκε επειδή η ομάδα δεν έκανε Print Screen για επιβεβαίωση του σκορ! Και εκεί που όλα φάνηκαν να έχουν τελειώσει, η Αμερική κέρδισε τη πρώτη θέση με πάνω από 103 χιλιάδες! Αυτή ήταν πραγματική μάχη! Μέχρι τώρα πάντως, η Σουηδία και η Ρωσία έχουν δείξει σταθερή πορεία, το οποίο σημαίνει πως έχουν πολλές ελπίδες για να βγούν συνολικά νικητές. Και αυτό γιατί η τελική κατάταξη βγαίνει από τη συνολική παρουσία σε όλα τα benchmarks, με αναλογία βαρών ανάλογα με το bench και τη θέση.

Στο 3D Mark 2006, η Σουηδία που μόλις είχε κερδίσει, ξεκίνησε με πολύ καλά αποτελέσματα και συνέχισε αυξάνοντας τη διαφορά από τους υπόλοιπους, με τις δυο ομάδες από τις ΗΠΑ να ακολουθούν. Δεκαπέντε λεπτά πριν το τέλος, οι Σουηδοί δείχνουν ότι θα νικήσουν και σε αυτό το bench, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά από τους Αμερικανούς του Fugger. Οι 29630 βαθμοί ήταν αποτέλεσμα που κανείς δε μπόρεσε να κερδίσει! Δεύτερη πρωτιά για τους Σουηδούς λοιπόν, οι οποίοι είχαν τη σταθερότερη παρουσία σε όλα τα benchmarks και τελικά κέρδισαν συνολικά τη πρώτη θέση και φυσικά το μεγάλο έπαθλο!

Στη συνέχεια, ακολουθεί ο διαγωνισμός freestyle με κάθε συμμετέχοντα να χρησιμοποιεί το δικό του hardware με σκοπό τα παγκόσμια ρεκόρ. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι!


Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες που μας έστειλε ο φίλος Δημήτρης Καρέτσος(ευχαριστούμε πολύ Δημήτρη), ανταποκριτής του PC World απο την Ελλάδα στην Taiwan όπου έγινε το event :