Intel XMM 6255 3G modem για το IoT

Η Intel αναπτύσσει ένα νέο 3G modem το οποίο έχει ως βάση το Internet of Things (IoT). Η Intel αναπτύσσει ένα νέο 3G modem το οποίο έχει ως βάση το Internet of Things (IoT).

Το Internet of Things είναι η σύνδεση όλων των καθημερινών κυρίως ηλεκτρονικών συσκευών σε ένα "δίκτυο" απ' όπου μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε/ελέγξουμε με διάφορους τρόπους, κυρίως για να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Η Intel σε μια προσπάθεια να βοηθήσει αποκάλυψε το XMM 6255 3G modem το οποίο διαθέτει, το Modem, τον μετασχηματιστή του ρεύματος και τον πομποδέκτη όλα σε ένα, με το μέγεθός του να είναι περίπου όσο 1 cent! Οι ταχύτητές του σύμφωνα και με τους EETimes αγγίζουν τα 7.2 Mbits/second.

Η Intel δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει τα αναλυτικά χαρακτηριστικά του 3G modem XMM 6255 και όπως αναφέρει οι απαιτήσεις του σε ρεύμα θα είναι μικρές. Τέλος, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Έρευνας για το IoT πιστεύει πως μέχρι το 2020 θα υπάρχουν συνολικά 250 "πράγματα" (συχνά χρησιμοποιούμενα προφανώς) συνδεδεμένα στο "δίκτυο" συνεχώς οπότε και η συσκευή της Intel θα "φανεί χρήσιμη"!


Intel XMM 6255 3G modem για το IoT
Intel XMM 6255 3G modem για το IoT