Η Canon επιδεικνύει αισθητήρα 250 megapixel

Η ανάπτυξη του θηριώδους αυτού αισθητήρα έχει ήδη ξεκινήσει και η Canon αναφέρει πως είναι ο μεγαλύτερος σε pixel και μικρότερος από έναν 35 mm full-frame αισθητήρα. Η ανάπτυξη του θηριώδους αυτού αισθητήρα έχει ήδη ξεκινήσει και η Canon αναφέρει πως είναι ο μεγαλύτερος σε pixel και μικρότερος από έναν 35 mm full-frame αισθητήρα.

Ο νέος αισθητήρας είναι τύπου APS-H CMOS και στις μικρές του διαστάσεις 29.2 x 20.2mm μπορεί να χωρέσει 250 εκατομμύρια pixels και η Canon υπόσχεται υψηλή πιστότητα. Μάλιστα η Canon χρησιμοποιεί και ένα παράδειγμα λέγοντας πως θα μπορούμε να διαβάσουμε το κείμενο που υπάρχει στο πλάι ενός αεροπλάνου που βρίσκεται 18 χιλιόμετρα μακριά! Η απότομη αύξηση των pixel του αισθητήρα συνήθως συνοδεύεται από διάφορα προβλήματα όπως καθυστερήσεις και λάθη στον χρονισμό κάτι που η Canon φαίνεται να έχει λύσει αφού ο αισθητήρας μπορεί να αναγνώσει έως και 1.25 δις pixel ανά δευτερόλεπτο.

Επιπλέον, μπορεί να τραβήξει βίντεο ultra-high-pixel-count με ανάλυση που είναι 30 φορές υψηλότερη από αυτή του 4K, στα 5 FPS. Η εταιρεία έχει στα σχέδιά της να διαθέσει την τεχνολογία αρχικά στον τομέα της παρακολούθησης και της πρόληψης εγκλημάτων πριν περάσει σε consumer επίπεδο.


Η Canon επιδεικνύει αισθητήρα 250 megapixel
Η Canon επιδεικνύει αισθητήρα 250 megapixel