DJI, 3DR, Parrot & GoPro αναζητούν κοινή νομοθεσία για τη χρήση drones

Οι μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής drones επιζητούν την ευκολότερη ενσωμάτωση των drones από τους εθνικούς εναέριους χώρους. Οι μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής drones επιζητούν την ευκολότερη ενσωμάτωση των drones από τους εθνικούς εναέριους χώρους.

Οι εταιρίες ήταν μέλη της ομάδας/συμμαχίας Small UAV (Unmanned Aeronautical Vehicle - όχημα που χρησιμοποιείται για επιστημονικούς, ερευνητικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς) που δημιουργήθηκε το 2014 και από την αρχή της λειτουργίας της είχε εισπράξει τις επευφημίες άλλων μεγάλων εταιριών του χώρου της τεχνολογίας όπως της Intel και της Google, λέγοντας μάλιστα πως τα drones αποτελούν όχι μόνο ένα μέσο διασκέδασης, αλλά δημιουργούν θέσεις εργασίας ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δεκάδες διαφορετικούς σκοπούς.

Πλέον οι εταιρίες, έχοντας φύγει για άγνωστους λόγους από το κονσόρτσιουμ δημιουργούν μια νέα και πιο οργανωμένη εκδοχή του η οποία θα αποτελέσει τη φωνή των κατασκευαστών drones για την ευκολότερη θέσπιση κανόνων που σχετίζονται με την κατηγορία. Λαμβάνοντας υπόψιν και τις οικονομικές ευκαιρίες που έχουν οι εν λόγω κατασκευαστές σε πολλές χώρες του κόσμου, ο παραπάνω συνασπισμός θα εργαστεί και στην ομαλή υιοθέτηση των drones από την κοινωνία.

Στη χώρα μας, η χρήση drones υποστηρίζεται αν και για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο σαφές και επίσημο νομοθετικό πλαίσιο που να αναφέρεται στην πραγματοποίηση πτήσεων με drones ή άλλων μη επανδρωμένων συσκευών. Τα drones που επιτρέπονται μέχρι στιγμής δεν θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς ανθρώπου, ένα χαρακτηριστικό που τονίζεται σε ένα τεύχος της ΦΕΚ του 2010.


DJI, 3DR, Parrot & GoPro Δημιουργούν Συμμαχία για την αποποινικοποίηση των drones