Η GoPro επενδύει στο VR και τα 360 Video με νέα προϊόντα

Η GoPro επενδύει στο VR με νέα προϊόντα

Η εταιρία μπαίνει δυναμικά στον χώρο της εικονικής πραγματικότητας με νέα προϊόντα και με μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα υποστήριξης για PC, Android και iOS. Η εταιρία μπαίνει δυναμικά στον χώρο της εικονικής πραγματικότητας με νέα προϊόντα και με μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα υποστήριξης για PC, Android και iOS.

Η GoPro ανακοίνωσε τη περασμένη εβδομάδα τη νέα κάμερα GOPRO OMNI που έχει τη δυνατότητα να τραβάει βίντεο 360 μοιρών και η οποία εφοδιάζεται με έξι Hero4 Black κάμερες συνολικού κόστους 5,399.99?. Μετά από αυτό η εταιρία πήγε ένα βήμα παραπέρα και ανακοίνωσε και ένα κυκλικό rig με δεκαέξι GoPro κάμερες για σύλληψη σφαιρικών βίντεο με εύκολο τρόπο καθώς με τη βοήθεια του αλγορίθμου της Google, Jump ο χρήστης δε χρειάζεται να συνενώσει τα βίντεο μεταξύ τους (μπορεί να το επεξεργαστεί όμως) και μπορεί με ευκολία να τα ανεβάσει στο λογαριασμό του στο YouTube. Έπειτα κάτοχοι οποιουδήποτε VR headset θα μπορούν να απολαύσουν το περιεχόμενο σαν να βρίσκονταν εκεί.

Όπως αναφέρει και η εταιρία, ένα από τα προβλήματα που υπάρχουν με τέτοια setup, είναι ο συγχρονισμός του βίντεο και κατ' επέκταση του software που πραγματοποιεί το τελικό "ράψιμο" του βίντεο από τις πηγές σε ένα αρχείο. Παράλληλα η GoPro έκανε διαθέσιμη και την αντίστοιχη εφαρμογή, GoPro VR σε PC, Android και iOS με την οποία μπορείτε μέσω του smartphone να δείτε τα βίντεό σας σε εικονική πραγματικότητα.