AAduino: Το Custom Arduino με μέγεθος όσο μια μπαταρία AA

Ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους ψάχνουν μια φθηνή εναλλακτική του Arduino ή του Raspberry Pi για τα DIY projects τους. Ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους ψάχνουν μια φθηνή εναλλακτική του Arduino ή του Raspberry Pi για τα DIY projects τους.

Ο Σουηδός Johan Kanflo σκαρφίστηκε έναν ενδιαφέρον τρόπο για να αποθηκεύσει και παράλληλα να λειτουργήσει το μικρό ATmega328P IC για τα δικά του project και συγκεκριμένα για ένα ISM radio node. Ο τρόπος που το κατάφερε ήταν να χρησιμοποιήσει ένα battery node που χωράει τρεις μπαταρίες τύπου AA. Στο σύστημα τοποθετήθηκε ο ATmega328P μικροεπεξεργαστής των 8-bit ο οποίος χρονίζεται στα 8MHz ενώ σύνδεσε και τον πομποδέκτη RFM69C μαζί με δύο αισθητήρες θερμοκρασίας και ένα LED.

Το αποτέλεσμα σίγουρα δε ξεπερνά σε επιδόσεις ένα Raspberry Pi, όμως έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να τρέξει μικρά projects όπως το συγκεκριμένο του Σουηδού. Στο GitHub αναρτήθηκαν τόσο πληροφορίες για το BOM ούτως ώστε να μπορεί κάποιος να το αντιγράψει, αλλά και μια δοκιμαστική εφαρμογή.


AAduino: Το Custom Arduino με μέγεθος όσο μια AA μπαταρία
AAduino: Το Custom Arduino με μέγεθος όσο μια AA μπαταρία