Google Gigapixel: Η 'Art Camera' που ψηφιοποιεί έργα τέχνης

Η ρομποτική κάμερα που παράγει "Gigapixel" εικόνες έχει ήδη βρεθεί σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής με σκοπό να ψηφιοποιήσει κάθε κομμάτι του σύγχρονου πολιτισμού. Η ρομποτική κάμερα που παράγει "Gigapixel" εικόνες έχει ήδη βρεθεί σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής με σκοπό να ψηφιοποιήσει κάθε κομμάτι του σύγχρονου πολιτισμού.

Σύμφωνα με τον Ben St. John από το Cultural Institute της Google, η συγκεκριμένη κάμερα φέρνει τους χρήστες τόσο κοντά στον εκάστοτε πίνακα, όσο όταν οποιοσδήποτε περνάει με έναν μεγεθυντικό φακό από το εκάστοτε έκθεμα. Η Gigapixel Art Camera έχει φωτογραφήσει με τον υψηλής ανάλυσης αισθητήρα περισσότερα από 1000 εκθέματα δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δε μπορούν να ταξιδέψουν στο Λούβρο ή άλλες εκθέσεις, να δουν μερικούς από τους πιο γνωστούς πίνακες που υπάρχουν και το σημαντικότερο, από την άνεση του ιδιωτικού τους χώρου.

Η ρομποτική αυτή κάμερα συλλέγει αρκετές φωτογραφίες οι οποίες συνενώνονται στη συνέχεια μέσω software δημιουργώντας μια Gigapixel εικόνα με το έργο. Παράλληλα εξοπλίζεται με προηγμένες τεχνολογίες όπως laser και σόναρ υψηλών συχνοτήτων για την ακριβή μέτρηση της απόστασης από τον πίνακα καθιστώντας πιο σωστή την εστίαση.