Η Xiaomi πρωτοτυπεί και λανσάρει το ηλεκτρικό ποδήλατο πόλης Mi Qicycle

Η Xiaomi πρωτοτυπεί και λανσάρει το ηλεκτρικό ποδήλατο πόλης Mi Qicycle

Το τεχνολογικά προηγμένο ποδήλατο εφοδιάζεται με σπαστή σχεδίαση και προτείνεται για χρήση σε πόλη. Το τεχνολογικά προηγμένο ποδήλατο εφοδιάζεται με σπαστή σχεδίαση και προτείνεται για χρήση σε πόλη.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η Xiaomi ασχολείται με το θέμα, μιας και πριν από περίπου 3 μήνες είχε χρηματοδοτήσει το startup iRiding το οποίο λίγο αργότερα κυκλοφόρησε ένα "έξυπνο" ποδήλατο με κόστος $3000 και πολλές ανέσεις ενώ κατασκευαζόταν κυρίως από ανθρακονήματα διατηρώντας έτσι ένα πολύ ελαφρύ προφίλ. Η εταιρία επανέρχεται με μια πιο προσιτή πρόταση που δε ξεπερνά τα 400? και απευθύνεται κυρίως σε κατοίκους πόλης.

Το Mi Qicycle έχει βάρος μόλις 14.5kg ενώ μπορεί να διπλώσει για ευκολότερη μεταφορά ή αποθήκευση. Το σημαντικότερο πλεονέκτημά του είναι πως εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 250W 36V, 20 Panasonic 18650 lithium-ion battery cells χωρητικότητας 2900mAh (αναφέρεται ως ο ίδιος τύπος που χρησιμοποιεί και η Tesla) καθώς και τρεις ταχύτητες της Shimano για επιπλέον ταχύτητα μέσω των πεντάλ. Σύμφωνα με την εταιρία το ποδήλατο μπορεί να πραγματοποιήσει αποστάσεις 45 χιλιομέτρων με μια μόνο φόρτιση κάτι που σίγουρα καλύπτει τουλάχιστον ένα δρομολόγιο από το σπίτι στη δουλειά και το αντίστροφο.

Onboard βρίσκουμε προηγμένα χαρακτηριστικά όπως companion smartphone app για την παρακολούθηση βασικής τηλεμετρίας σχετικά με το ποδήλατο, πλοήγηση GPS, ταχύτητα, απόσταση, ισχύς, θερμίδες και μερικά ακόμα. Προς το παρόν, η διαθεσιμότητα του ποδηλάτου είναι περιορισμένη στην αγορά της Κίνας και αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα πιθανή επέκταση της κυκλοφορίας και σε άλλες Ηπείρους, έστω και ανεπίσημα.