Η LG θέλει να τελειοποιήσει τις HDR Gaming TVs

Τηλεοράσεις με δυνατότητα HDR και Gaming προσανατολισμό τείνουν να έχουν υψηλό lag κατά το απαιτητικό gaming κάτι το οποίο θέλει να βελτιώσει η LG με αρκετή... φόρα!

Μιας και βρισκόμαστε πρακτικά στην αρχή των συγκεκριμένων οθονών, η LG χωρίς να χάσει το momentum της ανταποκρίνεται γρήγορα λέγοντας πως θα βελτιώσει το lag που παρουσιάζουν οι Gaming τηλεοράσεις της, όμως μόνο όσες αξιοποιούν το νέο χαρακτηριστικό HDR. Το HDR ή αλλιώς High Dynamic Range "φωτίζει" συγκεκριμένα δυναμικά ορισμένα σημεία της οθόνης (ανάλογα με τη σκηνή) προσφέροντας πιο ζωντανά χρώματα. Το χαρακτηριστικό μπορούμε να το "γευτούμε" μερικών από τη λειτουργία HDR που έχουν τα smartphones, κατά την οποία 
"πυροδοτούνται" τα χρώματα στην εικόνα. Οι τελευταίας γενιάς κονσόλες είναι ένας ακόμη λόγος για την άνθιση της συγκεκριμένης αγοράς, ενώ αξίζει να επισημάνουμε πως η δυνατότητα έχει έρθει και στη πλατφόρμα του PC.

Ανταγωνιστές της LG όπως η Sony, προσπάθησαν να συγκαλύψουν αντίστοιχα προβλήματα με δικές τους οθόνες που άρχισαν να εμφανίζονται σε διάφορες κοινότητες, ειδικά σε συνθήκες gaming. Ο λόγος είναι πως η τηλεόραση χρειάζεται μερικό χρόνο για να επεξεργαστεί το σήμα προτού το εμφανίσει στο panel, κάτι που προσθέτει ανεπιθύμητο input lag. Η LG θα βελτιώσει το lag μέσω firmware όπως δηλώνει το Forbes ενώ μελλοντικά μοντέλα ενδέχεται να περιλαμβάνουν μια επιλογή "gaming mode" που θα βελτιώνει και εκεί τις επιδόσεις της τηλεόρασης.

 

 

 

 

Πηγή.

gaming, HDR , gaming tv, lg tv, firmware

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...