Google Daydream headset με Snapdragon 835

Ένα standalone headset παρουσίασε μεταξύ άλλων η Google στο I/O keynote της όπου δείχνει την συνεργασία που έχουν οι δύο μεγάλες εταιρίες για την ανάπτυξη VR headset που θα λειτουργούν και χωρίς το smartphone.

Το reference design της φωτογραφίας είναι ένα τυπικό VR headset στην όψη, όμως στο εσωτερικό του συναντάμε τον Snapdragon 835 της Qualcomm, ένα ισχυρό οκταπύρηνο SoC, ικανό να προβάλλει κάθε τύπου περιεχόμενο στις ενσωματωμένες οθόνες του headset. Το headset εξακολουθεί να τοποθετείται στην πλατφόρμα Daydream της Google όπου η τελευταία παρέχει πλήθος εφαρμογών και υποστήριξη από 3rd party developers.

Το VR σύμφωνα με την Google φαίνεται πιο ισχυρό στην αγορά του mobile μιας και οι χρήσεις του είναι πιο πρακτικές. Για παράδειγμα μπορεί οποιοσδήποτε να τραβήξει μια 360 φωτογραφία και να την απολαύσει αργότερα στο headset του.

Γι' αυτό η σημαντική προσθήκη του χαρακτηριστικού WorldSense στην ουσία δίνει στο headset πλήρη αυτονομία, υπολογίζοντας και την αλλαγή της θέσης του χρήστη σε μια σκηνή. Αυτό κάνει πιο εύκολη τη χρήση τεχνολογιών όπως το Google Tango, στο οποίο μέχρι πρότινος απαιτούνταν κάποιο συμβατό smartphone (από τα δύο τρία που κυκλοφορούν συνολικά). Το reference VR headset θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή φέτος στις μάζες, ή μέσω συνεργατών χωρίς όμως να αναφέρεται η τιμή του.

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

headset, Snapdragon 835, Daydream

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...