Το HoloLens 2 θα έχει chip της Microsoft

Οι μεγάλες εταιρίες στον χώρο όπως η Microsoft στρέφονται όλο και πιο συχνά σε custom επεξεργαστές για τις συσκευές και τα projects τους, όπως για το επερχόμενο HoloLens 2.

Και επειδή η πρώτη έκδοση απαιτούσε πολλούς "μισθούς" για να αποκτηθεί, η εταιρία φαίνεται πως αφήνει τα σχέδια και προχωρά παρακάτω, στον διάδοχο του τωρινού HoloLens. Το HoloLens 2 όπως θα το καλούμε από εδώ και πέρα και σύμφωνα με νέα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια θα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο AR headset ενώ η Microsoft λέγεται πως θα αναπτύξει και το δικό της επεξεργαστή, ειδικά κομμένο και ραμμένο για το HoloLens.

Τόσο η Microsoft όσο και άλλες στον χώρο όπως η Google, η NVIDIA ενώ ο μηχανικός της Microsoft, Doug Burger μιλώντας στο Bloomberg δήλωσε πως η εταιρία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δημιουργήσει έναν AI επεξεργαστή ειδικά για την αγορά των servers, από τον οποίο θα μοιραστεί features με το AR headset. Το HPU, Holographic Processing Unit θα είναι σαφώς ανώτερο σε χαρακτηριστικά αλλά και επιδόσεις από το τωρινό μοντέλο με τις πηγές να μιλούν για αποκάλυψη κάποια στιγμή μέσα στο 2019.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

HoloLens 2, AR headset

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...