Νέα smart glasses της Intel για τα μάτια σας μόνο!

Η Intel αναπτύσσει ένα ζευγάρι έξυπνων γυαλιών τα οποία προωθούν ειδοποιήσεις στα μάτια του χρήστη ενώ βλέπουμε πως μαθαίνει από τα λάθη άλλων αντίστοιχων projects.

Ο λόγος για τα Vaunt, ένα ζευγάρι γυαλιά με εμφάνιση που δε ξεχωρίζει από αυτή ενός τυπικού ζευγαριού και αυτό διότι επάνω τους δε βρίσκουμε ούτε κάποια κάμερα, αλλά ούτε κάποιο άλλο ογκώδες αντικείμενο. Σε αντίθεση με άλλα projects όπως το αποτυχημένο Google Glass, το Vaunt της Intel διατηρεί την εμφάνιση και τα features απλά, ενώ παράλληλα πρόκειται για τα πρώτα smart glasses της εταιρίας. Το Verge ήταν από τα πρώτα media που το χρησιμοποίησε στη πράξη και μέχρι στιγμής έχει να πει τα καλύτερα.

Στόχος τους είναι η προώθηση ειδοποιήσεων στον χρήστη από το τηλέφωνό του στην μικρή μονόχρωμη οθόνη των 400x150 pixels απευθείας στο μάτι του για ταχεία ενημέρωση. Σημαντική απώλεια είναι και της κάμερας αλλά και του μικροφώνου, ένα χαρακτηριστικό που είδαμε πως πρακτικά έκανε το Google Glass να αποτύχει, μετά από παρανοήσεις σχετικά με την ιδιωτικότητα των χρηστών. Στο Vaunt μόλις κάποια ειδοποίηση εμφανιστεί, ο χρήστης μπορεί να την κοιτάξει για όση ώρα χρειάζεται ενώ μόλις το σύστημα αντιληφθεί ότι δεν κοιτάμε την ειδοποίηση, την κλείνει.

Ο σκελετός των γυαλιών της Intel είναι πλαστικός και μεγάλο μέρος των ηλεκτρονικών βρίσκεται στον σκελετό και στα στηρίγματα των αυτιών. Πριν από κάθε χρήση, το Vaunt πραγματοποιεί ένα "γρήγορο setup" κάνοντας διάφορες μετρήσεις όπως την απόσταση του ματιού από την οθόνη φροντίζοντας για την καλύτερη εμπειρία χρήσης. Η Intel αναφέρει πως η μπαταρία των smart glasses της διαρκεί για 18 ημέρες προτού 'ζητήσει' επαναφόρτιση.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

intel, smart glasses, notifications, vaunt

stavros

Members
2018-02-07T09:16:32Z

Περιμένω τους έξυπνους φακούς επαφής.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...