Sony Playstation 3: Όταν οι hackers δουλεύουν για την Sony...

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην «underground σκηνή» του Playstation 3 μάλλον κατάφεραν να παράσχουν απλόχερα γέλιο στους υπεύθυνους της Sony, με αισιόδοξους... πειρατές να "καίνε" τις κονσόλες τους τη μία πίσω από την άλλη! Οι πρόσφατες εξελίξεις στην «underground σκηνή» του Playstation 3 μάλλον κατάφεραν να παράσχουν απλόχερα γέλιο στους υπεύθυνους της Sony, με αισιόδοξους... πειρατές να "καίνε" τις κονσόλες τους τη μία πίσω από την άλλη!

Μόλις χθες, ο developer Waninkoko, γνωστός και από τα «δημιουργήματα του» στο Wii της Nintendo, διέθεσε ένα πειραγμένο firmware για την κονσόλα της Sony, Playstation 3, το οποίο υποτίθεται πως θα επέτρεπε την εύκολη αναπαραγωγή πειρατικών αντιγράφων σε αυτήν. Αποτέλεσμα; Σχεδόν μια στις τρεις κονσόλες όπου εφαρμόστηκε, κατεστραμμένη πέρα από κάθε δυνατότητα ανάκτησης, ενώ άλλοι χρήστες -στους οποίους υποτίθεται πως δούλεψε κανονικά- να αναφέρουν περιστασιακά προβλήματα απώλειας του WiFi, ολική απενεργοποίηση των θυρών USB της κονσόλας κ.λ.π.

Ο ίδιος ο George Hotz και η ομάδα fail0verflow, που θεωρητικά «άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου» όσον αφορά στις τροποποιήσεις του firmware του Playstation 3, είχαν δηλώσει εξαρχής πως δεν θα υποστήριζαν την οποιαδήποτε προσπάθεια να παίξει κανείς παράνομα αντίτυπα σε αυτό, ενώ είχαν προειδοποιήσει πως επεμβάσεις σαν αυτές που επιχείρησε ο Waninkoko ήταν άκρως επικίνδυνες και δεν θα τις συνιστούσαν σε κανέναν. Μερικοί, από ότι φαίνεται έμαθαν το μάθημα τους με τον δύσκολο τρόπο. Έναν τρόπο που θα τους κοστίσει όσο μια καινούρια κονσόλα, αφού μόλις κατέστρεψαν αυτή που είχαν, παράλληλα χάνοντας την εγγύηση τους (εξαιτίας της ανεπίσημης τροποποίησης της).

Η όλη υπόθεση, όπως πολύ σωστά σχολίασε ένας απλός χρήστης σε site σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο του homebrew για το PS3, μάλλον είναι αστεία: "Η Sony μπορεί να αφήσει τους πειρατές να προσπαθούν να τρέξουν πειρατικά αντίγραφα, όμως δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Κατά 99% θα κάψουν μόνοι τους τις κονσόλες τους, οπότε και δεν θα χρειάζεται να ξοδευτεί η ίδια για να λάβει αντίμετρα"!


Sony Playstation 3: Όταν οι hackers δουλεύουν για την Sony...