"Stress Ops": Το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης παιχνιδιών στην Ευρώπη!

Η AMD σε συνεργασία με το Media Culture Center της Δρέσδης (DMCC) παρουσιάζει το "Stress Ops", το νέο παιχνίδι που αναπτύχθηκε στη Δρέσδη της Γερμανίας, στο πλαίσιο του προγράμματος AMD Changing the Game. Η επίσημη παρουσίαση του παιχνιδιού στο κοινό θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό κινηματογράφο της Δρέσδης με την παρουσία των δημιουργών του, – μαθητές της περιοχής – εκπαιδευτικούς και αξιωματούχους της πόλης. Το έργο αναπτύχθηκε από 27 αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 14 – 18 ετών, αποτελεί μία πρωτοποριακή ενέργεια του είδους σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και αποδεικνύει την αφοσίωση της AMD, ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, στις περιοχές που δραστηριοποιείται. Το πρόγραμμα "AMD Changing the Game" έχει σχεδιαστεί με στόχο να εμπνέει τους νέους ανά τον κόσμο να προσδίδουν στο ηλεκτρονικό παιχνίδι νέες διαστάσεις πέρα από την ψυχαγωγία, μέσω της διδασκαλίας πώς να δημιουργούν βιντεοπαιχνίδια με πλούσιο κοινωνικό περιεχόμενο. Η AMD σε συνεργασία με το Media Culture Center της Δρέσδης (DMCC) παρουσιάζει το "Stress Ops", το νέο παιχνίδι που αναπτύχθηκε στη Δρέσδη της Γερμανίας, στο πλαίσιο του προγράμματος AMD Changing the Game. Η επίσημη παρουσίαση του παιχνιδιού στο κοινό θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό κινηματογράφο της Δρέσδης με την παρουσία των δημιουργών του, – μαθητές της περιοχής – εκπαιδευτικούς και αξιωματούχους της πόλης. Το έργο αναπτύχθηκε από 27 αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 14 – 18 ετών, αποτελεί μία πρωτοποριακή ενέργεια του είδους σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και αποδεικνύει την αφοσίωση της AMD, ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, στις περιοχές που δραστηριοποιείται. Το πρόγραμμα "AMD Changing the Game" έχει σχεδιαστεί με στόχο να εμπνέει τους νέους ανά τον κόσμο να προσδίδουν στο ηλεκτρονικό παιχνίδι νέες διαστάσεις πέρα από την ψυχαγωγία, μέσω της διδασκαλίας πώς να δημιουργούν βιντεοπαιχνίδια με πλούσιο κοινωνικό περιεχόμενο.

«Είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό να βλέπει κανείς πώς το πρόγραμμα "AMD Changing the Game" έχει εμπνεύσει τους μαθητές μας να εργάζονται δημιουργικά σε ομάδες για έναν κοινό σκοπό, ο οποίος μπορεί να ωφελήσει τους φίλους τους και τους συμμαθητές τους. Με τη χρήση των εργαλείων των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, η μικρή μας ομάδα εργασίας ήταν σε θέση να προωθήσει το παιχνίδι, ακόμη και κατά τη φάση της ανάπτυξής του. Με την προώθηση του έργου κατέστη δυνατή η γνωριμία του στους άλλους μαθητές, γεγονός εξίσου σημαντικό για εμάς, όσο και η δημιουργία του ίδιου του παιχνιδιού», δήλωσε ο Daniel Seitz, Υπεύθυνος Προγράμματος του Dresden Media Culture Center.

Το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί για να αυξηθούν οι μαθησιακές ικανότητες των μαθητών μέσα από το παιχνίδι, εκπαιδεύοντάς τους να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν τους παράγοντες που μπορεί να τους αποσπούν την προσοχή. Κατά τη διάρκεια του έργου, έμπειροι εκπαιδευτές καθοδηγούσαν τους συμμετέχοντες. Πέντε ομάδες εργασίας ήταν υπεύθυνες για την παραγωγή & ανάπτυξη σεναρίων, τα γραφιστικά, τον ήχο, τον προγραμματισμό και την προώθηση & τη χρήση των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης τριών αρχικών ιδεών παιχνιδιού, ώστε να επιλεχθεί με κοινή απόφαση το επικρατέστερο παιχνίδι.

«Ο σκοπός του προγράμματος "AMD Changing the Game" είναι να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν τις τεχνικές δεξιότητες και γνώσεις, σε ομαδικό πνεύμα, για τη δημιουργία βιντεοπαιχνιδιών με περιεχόμενο που σχετίζεται με θέματα υγείας, ενέργειας και περιβάλλοντος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το έργο του Dresden Media Culture Center – που αξιοποίησε το ενδιαφέρον των νέων για τα βιντεοπαιχνίδια, παρέχοντάς την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα δικά τους παιχνίδια με περιεχόμενο ζωτικής σημασίας», δήλωσε ο Allyson Peerman, Αντιπρόεδρος Public Affairs της AMD και Πρόεδρος του AMD Foundation.





AMD Press Release