Witcher 2: Δούρειος ίππος το παιχνίδι με δυνατότητα ανίχνευσης πειρατικών αντιτύπων!

Το Witcher 2 τελικά είναι ένα παιχνίδι γεμάτο εκπλήξεις. Εκτός απο την άριστη πλοκή, τους ενδιαφέροντες χαρακτήρες και το πρωτότυπο gameplay, κρύβει και κάτι παραπάνω. Σύμφωνα με την CD Project Red, developer studio του παιχνιδιού, το παιχνίδι περιέχει δυνατότητα ανίχνευσης πειρατικών αντιτύπων ασκώντας εναντίων των παράνομων κατόχων του παιχνιδιού διάφορες κυρώσεις. Η εταιρεία δεν αποκαλύπτει πως ακριβώς λειτουργεί γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενα της θα επηρεάσει αρνητικά την επιχείρηση της. Η Πολωνική εταιρεία όμως έχει ήδη στείλει προειδοποιήσεις σε υπόπτους στην Γερμανία, λόγω του ότι αυτή η χώρα έχει αυστηρούς νόμους πέρι του θέματος. Ο VP της CD Project Red, Michael Nowakowski έστειλε email με την δήλωση του περί του θέματος στο website PC Gamer, η οποία έχει ως εξής: Το Witcher 2 τελικά είναι ένα παιχνίδι γεμάτο εκπλήξεις. Εκτός απο την άριστη πλοκή, τους ενδιαφέροντες χαρακτήρες και το πρωτότυπο gameplay, κρύβει και κάτι παραπάνω. Σύμφωνα με την CD Project Red, developer studio του παιχνιδιού, το παιχνίδι περιέχει δυνατότητα ανίχνευσης πειρατικών αντιτύπων ασκώντας εναντίων των παράνομων κατόχων του παιχνιδιού διάφορες κυρώσεις. Η εταιρεία δεν αποκαλύπτει πως ακριβώς λειτουργεί γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενα της θα επηρεάσει αρνητικά την επιχείρηση της. Η Πολωνική εταιρεία όμως έχει ήδη στείλει προειδοποιήσεις σε υπόπτους στην Γερμανία, λόγω του ότι αυτή η χώρα έχει αυστηρούς νόμους πέρι του θέματος. Ο VP της CD Project Red, Michael Nowakowski έστειλε email με την δήλωση του περί του θέματος στο website PC Gamer, η οποία έχει ως εξής:

Αντιμετωπίζουμε μόνο το 100% των πειρατικών υποθέσεων, τα οποία μπορούν 100% να αποδειχθούν. Δεν ανησυχούμε αν παρακολουθούμε τους λάθους ανθρώπους, αφού πριν από την απόφαση μας να κινηθούμε, ερευνούμε το θέμα για μη τυχόν παρεξηγήσεις και λάθη. Η μέθοδος μας είναι να αντιμετωπίζουμε μόνο τους 100% επιβεβαιωμένους στόχους, και μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει λάθη. Τουλάχιστον προς το παρόν δεν έχουμε λάβει κάποια πληροφορία που να το υποδεικνύει αυτό.

Μετά από αυτήν την θαραλέα ανακοίνωση της εταιρείας, ξεκίνησε ένα κύμα αγανάκτησης των PC Gamers, με μερικούς να ξεκινούν αμετανόητα boycott, ως ένδειξη οργής για την κίνηση της εταιρείας.

Witcher 2: Δούρειος ίππος το παιχνίδι με δυνατότητα ανίχνευσης πειρατικών αντιτύπων!