Riot: Πρόστιμο 30.000$ σε διαγωνιζόμενη ομάδα

Η Riot επέβαλε πρόστιμο στους AzF (Azubu Frost) κατά την διάρκεια συμμετοχής της στο League of Legends World Playoffs. Για ποιο λόγο όμως, η φιναλίστ του τουρνουά δέχτηκε την τιμωρία της Riot; Καλύτερα ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή. Η Riot επέβαλε πρόστιμο στους AzF (Azubu Frost) κατά την διάρκεια συμμετοχής της στο League of Legends World Playoffs. Για ποιο λόγο όμως, η φιναλίστ του τουρνουά δέχτηκε την τιμωρία της Riot; Καλύτερα ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή.

Την τελευταία βδομάδα εξελίσσονται οι τελικοί του League of Legends Season 2 στην Καλιφόρνια. Δώδεκα ομάδες απ όλο τον κόσμο αγωνίζονται για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Η νικήτρια ομάδα θα ανταμειφθεί με το ποσό του 1.000.000$. Πλέον έχουμε φτάσει μία ανάσα πριν τον τελικό. Οι Taipei Assassins κέρδισαν την ομάδα της Μόσχας Moscow Five Benq και έτσι πήραν το εισιτήριο του τελικού. Ο δεύτερος φιναλίστ είναι η ομάδα Azubu Frost, καθώς ξεπέρασε την Counter Logic Gaming EU στον αγώνα που έγινε πριν από λίγο.

Η κορεάτικη ομάδα AzF φαίνεται να μην ήταν τόσο φρόνιμη κατά την διάρκεια των Playoffs. Σύμφωνα με έρευνα της Riot, ο Woong (παίκτης της AzF) κρυφοκοίταζε τα videowall, που είχαν στηθεί για την παρακολούθηση του παιχνιδιού από το κοινό. Έτσι μάθαινε σημαντικής σημασίας στοιχεία για την αντίπαλη ομάδα όπως τις θέσεις τους, τα αντικείμενα τους κτλ. Με την χρήση αυτών τον στοιχειών, η ομάδα του άλλαζε τρόπο παιχνιδιού και μπορούσε προσαρμοστεί ανάλογα. Η Riot εξέτασε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που είχε στην διάθεση της και αποφάσισε να κρίνει ένοχο τον Woong, κατά συνέπεια και την ομάδα του Azubu Frost. Η ομάδα επιβλήθηκε σε χρηματικό πρόστιμο 30.000$. Ο CEO της Riot, Beck δήλωσε μεταξύ άλλων: “Τέτοια πράγματα τα παίρνουμε σοβαρά υπόψιν μας. Οι κανόνες μας για το “ευ αγωνίζεσθαι” ήταν γνωστοί στους διαγωνιζόμενους και οι αποφάσεις μας βασίστηκαν πάνω σε αυτούς.”

Ο τελικός ανάμεσα στους Taipei Assassins και στους Azubu Frost θα διεξαχθεί στις 13 Οκτωβριού και θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε από το Twitch.tv και το Own3d.tv


Riot: Πρόστιμο 30.000$ σε διαγωνιζόμενη ομάδα