Source Engine 2: Επιβεβαιώνεται η ανάπτυξή της από τον Gabe Newell!

Η Source Engine, η γνωστή μηχανή γραφικών της Valve, πρόκειται να αποκτήσει διάδοχο. Σε μια επίσκεψη των fan στα studio της εταιρίας για να παραστούν στα γενέθλια του Gabe Newell, ο ίδιος απάντησε σε ερωτήσεις τους και αποκάλυψε ότι ήδη ετοιμάζεται η νέα μηχανή γραφικών εδώ και κάποιο καιρό και απλά περιμένουν για κάποιο game να τη δοκιμάσουν. Η Source Engine, η γνωστή μηχανή γραφικών της Valve, πρόκειται να αποκτήσει διάδοχο. Σε μια επίσκεψη των fan στα studio της εταιρίας για να παραστούν στα γενέθλια του Gabe Newell, ο ίδιος απάντησε σε ερωτήσεις τους και αποκάλυψε ότι ήδη ετοιμάζεται η νέα μηχανή γραφικών εδώ και κάποιο καιρό και απλά περιμένουν για κάποιο game να τη δοκιμάσουν.

Στα 50ά γενέθλια του Gabe Newell, τα μέλη του /v/, της κατηγορίας του 4chan για τα video games, παρευρέθηκαν για να του ευχηθούν αλλά και να του παραδώσουν το δώρο του. Τι ήταν αυτό? Μια τεράστια κάρτα αλλά και ένα κουτί, με ένα Mann Co καπέλο, για το οποίο ο ίδιος έπρεπε να πληρώσει 2.50$! Την κίνηση αυτή, ο πρόεδρος της Valve, τους την ανταπόδωσε, χαρίζοντας τους 1 ώρα απαντώντας στις ερωτήσεις τους. Ανάμεσα σε όλες τις ερωτήσεις ήταν και η πολυπόθητη, εάν, δηλαδή, εργάζονται αυτή τη στιγμή για την ανάπτυξη κάποιας καινούριας μηχανής. Η απάντηση ήταν η εξής: "Δουλεύουμε πάνω σε κάποια μηχανή για κάποιο καιρό. Απλά περιμένουμε κάποιο παιχνίδι για να τη χρησιμοποιήσουμε." Η επόμενη ερώτηση για το αν πρόκειται για εντελώς νέα μηχανή γραφικών, απαντήθηκε θετικά, κάνοντάς μας ακόμα πιο σίγουρους ότι η Source Engine 2 είναι πιο κοντά απ' όσο νομίζουμε. Έτσι κι αλλιώς, η original Source Engine έκανε πρώτη φορά την εμφάνισή της το 2004 και θα ήταν περίεργο η εταιρία να μην είχε ήδη αρχίσει να ετοιμάζει την επόμενη.

Όσο αφορά το game στο οποίο θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση, η Source 2, στη συζήτηση του Gabe Newell με τους fans, έγιναν πολλά αστεία σχετικά με την κυκλοφορία της με το Ricochet 2, το οποίο ο ίδιος μάλλον το χρησιμοποιεί σαν κωδικό όνομα για τον επόμενο Half Life τίτλο.