Maxwell GPU θα έχει το νέο Nintendo Switch!

Το Tegra SoC που θα βρίσκεται onboard δε θα ενσωματώνει κάποια από τα νέας αρχιτεκτονικής graphics chips της NVIDIA αλλά θα φέρει ένα της αρχιτεκτονικής Maxwell

Το chip θα κατασκευάζεται στα 20nm και σύμφωνα με νέες πηγές δε θα ενσωματώνει τη πιο πρόσφατη αρχιτεκτονική Maxwell όσον αφορά το υποσύστημα των γραφικών, αλλά θα συμβιβάζεται με ένα Maxwell αρχιτεκτονικής. Εάν πρόκειται να συσχετίσουμε τα specs του με κάποιο από τα Shield της NVIDIA, τότε θα τολμήσουμε να πούμε πως η νέα κονσόλα της Ιαπωνικής εταιρίας ίσως εφοδιάζεται με οκτώ ARM πυρήνες 64-bit, και τη Maxwell GPU που προαναφέραμε με 256 πυρήνες.

Η κονσόλα εκείνη της NVIDIA είχε τη δυνατότητα streaming παιχνιδιών σε ανάλυση 4K και με 60FPS, όχι από κάποια άλλη κονσόλα ή πλατφόρμα, αλλά από τις cloud υπηρεσίες της NVIDIA, ενώ ήδη από το reveal βίντεο, είδαμε αντίστοιχες δυνατότητες και από το Switch. Πιθανόν μια από τις διαφορές θα είναι και η δυνατότητα για 4K Gaming με αξιοπρεπή framerates, κάτι που όμως σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο! 

 

 

 

Πηγή.

gpu, nvidia tegra, streaming, onboard , 20nm, maxwell

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...