Η νέα beta της Unity φέρνει Vulkan support!

Η ολόφρεσκη beta της εταιρίας φέρνει το πολυπόθητο API σε πλήθος πλατφορμών έχοντας αρκετές βελτιώσεις στο κυρίως πρόγραμμα, στους players του και σε μερικά ακόμη σημεία.

Η εταιρία είχε δηλώσει μέσα στο έτος - και πιο συγκεκριμένα στο 2016 keynote τον Νοέμβριο - πως με το νέο Vulkan API οι επιδόσεις θα αυξηθούν κατά 30 με 60% ανάλογα με τη συσκευή και το παιχνίδι. Η μηχανή γραφικών τροφοδοτεί μεγάλο μέρος των παιχνιδιών που βρίσκονται στις φορητές συσκευές όπως το Android, το iOS, Windows και φυσικά το Linux. Η Apple βέβαια λέγεται πως για την ώρα δε διαθέτει στις συσκευές της drivers για το Vulkan οπότε στη συγκεκριμένη πλατφόρμα δε θα το δούμε σύντομα. 

Η beta έκδοση δίνεται σε όλους τους χρήστες της Unity, ακόμη και σε αυτούς με την έκδοση Personal Edition. Η τελική έκδοση θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2017 σύμφωνα με την ίδια την εταιρία Unity3D. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές και προσθήκες στη μηχανή γραφικών αξίζει να δείτε το αναλυτικό https://blogs.unity3d.com/2016/12/13/unity-5-6-beta-is-now-available/">blog post

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

android, apple, ios, Vulkan API, facebook, unity, game engine

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...