Η Ubisoft βγάζει περισσότερα από τις μικροσυναλλαγές στα games της

Παρά το γεγονός ότι ένα παιχνίδι μπορεί να σταθεί και χωρίς το εν λόγω feature, η Ubisoft το έχει εκμεταλλευτεί σωστά και πλέον κερδίζει περισσότερα με τα λεγόμενα και microtransactions στα games της.

Συγκεκριμένα, στα πιο πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα έδειξε πως οι μικροσυναλλαγές αυξήθηκαν κατά 83% σε σχέση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους ενώ οι πωλήσεις ψηφιακών αντιτύπων των games της αυξήθηκαν κατά 57%. Συνολικά τα ακαθάριστα έσοδα και των δύο βρίσκονται στα 343 εκατομμύρια Ευρώ που σημαίνει +69% από το προηγούμενο έτος.

Τα βασικά games που χαίρουν ιδιαίτερης επιτυχίας και εφοδιάζονται με σύστημα μικροσυναλλαγών είναι το Rainbow Six Siege το οποίο είναι multiplayer και διατηρεί την ενεργή βάση του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αντίστοιχα συστήματα είναι πιο επικερδή για τις εταιρίες ανάπτυξης παιχνιδιών και στη περίπτωση της Ubisoft αντιστοιχούν στο μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων της, που μέχρι σήμερα ήταν οι πωλήσεις τίτλων. Στα αρνητικά του συστήματος είναι το χάσμα που μπορεί να δημιουργηθεί από παίκτες που θα μπουν έχοντας ένα συγκεκριμένο budget να "κάψουν" σε αντικείμενα και XP boosts για να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό, κάτι συγκεντρώνει τις αντιδράσεις της κοινότητας αρκετά συχνά.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

gaming, Ubisoft , microtransactions

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...