Ανοδικά συνεχίζει η αγορά των Games

Αριθμοί που δημοσίευσε το NPD αναφερόμενο στην Αμερικανική αγορά δείχνουν πως η αγορά του gaming συνεχίζει με ανοδικούς ρυθμούς.

Σταθερά αυξημένα είναι τα νούμερα της αγοράς gaming στις ΗΠΑ σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το NPD Group σε συνδυασμό με την Entertainment Software Association. Η έρευνα δείχνει πως οι gamers έκαναν τζίρο 43.4 δις δολαρίων, μια αύξηση 18% σε σχέση με τα 36,9 δις. του 2017, μια εντυπωσιακή αύξηση που όμως μπορεί να εξηγηθεί.

Τα 35.8 από τα συνολικά 43.4 δις αναφέρονται όπως είναι φυσικό στις ψηφιακές πωλήσεις παιχνιδιών αλλά και τα subscriptions σε υπηρεσίες όπως το PlayStation Plus. Το best seller φέτος Red Dead Redemption 2 έπαιξε μεγάλο ρόλο στις τελικές πωλήσεις, ενώ η λίστα συνεχίζεται με το Black Ops 4 που έρχεται δεύτερο στη λίστα, ενώ τρίτο φτάνει το NBA 2K19 λόγω της αγάπης για το άθλημα που υπάρχει στις ΗΠΑ. Σε άλλες περιοχές για παράδειγμα όπως στην Αγγλία θα δούμε πως το αγαπημένο sports game που βρίσκεται στη πρώτη τριάδα είναι το FIFA 2019. Το 2018 περιελάμβανε βέβαια μεταξύ άλλων και αρκετά console exclusives όπως το God of War και το Marvel's Spider-Man που συνέβαλαν αρκετά και στις πωλήσεις hardware που θα πούμε ευθύς αμέσως.

Όσον αφορά το hardware που περιλαμβάνει κυρίως κονσόλες και περιφερειακά, 'είδε' αύξηση 15% σε σχέση με το 2017 συγκεντρώνοντας 7.5 δις δολάρια. Αναλυτής του NPD Group ανέφερε πως η άνοδος των subscriptions και δη του streaming των παιχνιδιών από το cloud ίσως μας δείχνει τις πιθανότητες που έχει η αγορά του gaming να ακολουθήσει ένα τέτοιο μοντέλο. Το 2018 ήταν παράλληλα και η χρονιά των παιχνιδιών όπως το Fortnite όπου το μεγάλο 'μπαμ' επέφερε στους προγραμματιστές του 2.4 δις δολάρια από τις μικροσυναλλαγές που ενσωματώνει παρά το γεγονός ότι είναι free to play.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

gaming, npd, 2018, God of War, gaming market

MetallicGR

Administrator
2019-01-24T09:14:38Z

Ενδιαφέροντα νούμερα.

stavros

Members
2019-01-24T11:54:56Z

Η NPD πριν από 2 μήνες μας έλεγε

 

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...