Παίκτες διαμαρτύρονται για την αποχώρηση του Metro Exodus από το Steam

Δυσαρεστημένοι λάτρεις της σειράς βρήκαν παρηγοριά στα Steam reviews όπου και βομβάρδισαν με αρνητικά σχόλια τη σειρά των παιχνιδιών.

Λίγες ημέρες πριν έγινε γνωστό πως το Metro Exodus θα πωλείται αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας της Epic Games κάτι που ξεκίνησε μια θύελλα αντιδράσεων ειδικά όταν και η ίδια η Valve ενεπλάκη λέγοντας πως πρακτικά είναι 'άδικο'. Υπενθυμίζεται ότι όσοι έχουν προπαραγγείλει το παιχνίδι από την πλατφόρμα του Steam δε θα χάσουν τα όποια προνόμια υπάρχουν και θα λάβουν κανονικά στην ώρα τους το παιχνίδι, μέσα από τη πλατφόρμα του Steam και όχι της Epic που μεταξύ άλλων το τελευταίο στεγάζει και το δημοφιλές game Fortnite.

Fast forward μερικές ημέρες αργότερα και τα αρνητικά reviews στο παιχνίδι αναρτώνται με ταχύτατους ρυθμούς δείχνοντας έτσι ότι οι gamers είναι δυσαρεστημένοι από την αποχώρηση της εταιρίας ανάπτυξης. Ένας από τους βασικότερους λόγους για τον οποίο η εταιρία αποχώρησε - σύμφωνα με πηγές - είναι τα μεγαλύτερα έσοδα που εξασφαλίζει από την Epic σε αντίθεση με το Steam, εκεί όπου η αναλογία είναι 88/12 προς όφελος του game developer. Το εάν τελικά το παιχνίδι θα αναδειχτεί περισσότερο από το store της Epic Games είναι κάτι που μένει να αποδειχτεί μόλις εν τέλει κυκλοφορήσει επίσημα στις 15 Φεβρουαρίου.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

gamers, Deep Silver, Metro Exodus , Epic Games , Steam reviews

stavros

Members
2019-02-04T10:35:48Z

Για μένα καλά έκαναν και πήγαν στην EPIC. Η EPIC παίρνει 12%-15% από τις πωλήσεις αντί 20-25-30% που παίρνει η Steam.

 

Και δεν είναι μόνο τα αυξημένα κέρδη που προσφέρει η Epic στους Devs αλλά και η δυνατότητα μείωσης της τιμής του game. Τουλάχιστον για τους πολίτες USA, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση της τιμής κατά 10$ (Epic 50$ vs Steam 60$). 

 

Η Valve γνωρίζει πολύ καλά τους κινδύνους των υψηλών απαιτήσεών της και το πόσο έχουν απηυδήσει οι Devs και πρόσφατα έκαναν προσπάθεια μείωσης των απαιτήσεών τους, αλλά ακόμα και αυτές οι μειωμένες απαιτήσεις παραμένουν υψηλές σε σχέση με τον ανταγωνισμό και αφορούν κυρίως τα μεγάλα games με υψηλά κέρδη (>10εκ$ και >50εκ$).

 

Είναι πολύ καλό να σπάει το μονοπώλιο γιατί αυτό μπορεί να πιέσει ακόμα περισσότερο τη Valve και ας γκρινιάζουμε λίγο για τα πολλά username & passwords, αλλά ο συγκεκριμένος τρόπος γκρίνιας ουσιαστικά δημιουργεί πολιτική υπέρ του μονοπωλίου.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...